Σάββατο 13 Αυγούστου 2016

ΕΝΑΞΙΑ : Σεβαστείτε τη νομιμότητα - Τηρείστε τις δεσμεύσεις σας

beteranizhta.blogspot.gr


ΟΜΑΔΑ ΖΗΤΑ βετεράνοι

Το τελευταίο χρονικό διάστημα δημοσιεύονται στα Μ.Μ.Ε. σχέδια μισθολογίων που αφορούν τις Ε.Δ. και τα Σ.Α., τα οποία προβλέπουν νέες δυσβάστακτες περικοπές, πέραν των ήδη επιβληθεισών την προηγούμενη εξαετία.
Από την πλευρά των αρμοδίων κυβερνητικών παραγόντων τηρείται στάση αναμονής, χωρίς να υιοθετεί, αλλά ούτε και να διαψεύδει αυτά τα σενάρια. Δηλώσεις Υπουργών, αλλά και διαφόρων "κύκλων" ανωτάτων κυβερνητικών παραγόντων τονίζουν ότι σε καμία περίπτωση δεν θα υπάρξουν μειώσεις αποδοχών στα μισθολόγια των Ε.Δ. και Σ.Α..
Επειδή και κατά το παρελθόν γίναμε μάρτυρες παρόμοιων δηλώσεων, οι οποίες διαψεύστηκαν παταγωδώς από την πραγματικότητα, με μειώσεις αποδοχών πέραν του 35% κατά την τελευταία εξαετία, δικαιούμαστε να είμαστε απόλυτα επιφυλακτικοί και σε αγωνιστική ετοιμότητα για να δώσουμε δυναμική απάντηση σε τυχόν δυσμενείς εξελίξεις σχετικές με τα μισθολόγια μας.

Η Ένωσή μας προσεγγίζοντας με υπευθυνότητα και σοβαρότητα τα θέματα που απασχολούν το Σώμα και τους συναδέλφους μας, δεν θα προτρέξει και δεν θα λαϊκίσει υιοθετώντας άκριτα αυτά τα σενάρια, ευελπιστώντας να εισπράξει πρόσκαιρα επικοινωνιακά οφέλη.
Σε κάθε περίπτωση όμως θα επισημάνουμε και θα υπενθυμίσουμε ιδιαίτερα: 
1) Την πρόσφατη απόφαση της ολομέλειας του ΣτΕ η οποία επιβάλει την αποκατάσταση των αποδοχών μας στα επίπεδα του 2012 και 
2) τα κόμματα που αποτελούν την κυβέρνηση, από την θέση της αντιπολιτεύσεως, αλλά και ως κυβέρνηση δεσμεύτηκαν για την απόλυτη τήρηση της νομιμότητας, δηλαδή την εφαρμογή της απόφασης του ΣτΕ. Οτιδήποτε πέραν τούτου, αποτελεί κατάφορη παραβίαση των Αρχών του Κράτους Δικαίου.
Αναμένουμε και ευελπιστούμε ότι οι δεσμεύσεις αυτές θα τηρηθούν.
Σε αντίθετη περίπτωση η απάντηση από το σύνολο των συναδέλφων θα είναι ιδιαίτερα δυναμική στους δρόμους και στα δικαστήρια.

enaxia proedros grammateas

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου