Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2016

Φως στην απαγωγή 54χρονης μετά από 4 χρόνια-Πού βρήκαν τον δράστη

beteranizhta.blogspot.gr


ΟΜΑΔΑ ΖΗΤΑ βετεράνοι
Εξιχνιάστηκε η απαγωγή και ληστεία μιας 54χρονης, συζύγου οδοντίατρου, που είχε καταγραφεί στις 12 Ιουλίου 2012, στο Χαϊδάρι. Ο δράστης της απαγωγής, από το Λίβανο ή την Παλαιστίνη, ζητούσε 200.000 ευρώ από τον σύζυγό της για να την ελευθερώσει. Η γυναίκα κατάφερε να απελευθερωθεί λίγο αργότερα όταν ο απαγωγέας πήγε να αγοράσει καύσιμα για το αυτοκίνητο από πρατήριο υγρών καυσίμων.

Της επιτέθηκε στην πυλωτή

Ο συγκεκριμένος άνδρας, ηλικίας 61 ή 58 χρόνων, το πρωί εκείνης της ημέρας φορώντας κουκούλα, με την απειλή μαχαιριού είχε ακινητοποιήσει την γυναίκα, την ώρα που πήγε να μπει στο αυτοκίνητό της, στην πυλωτή της πολυκατοικίας που διέμενε. Ο δράστης της έβαλε μία μαξιλαροθήκη στο κεφάλι, της έδεσε τα χέρια με μονωτική ταινία και την πέταξε στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου της. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής, ο απαγωγέας της άρπαξε 10 ευρώ και μέσω του κινητού της τηλεφώνου επικοινώνησε τρεις φορές με τον οδοντίατρο σύζυγό της ζητώντας ως λύτρα 200.000 ευρώ για να την αφήσει ελεύθερη. Δύο ώρες αργότερα, ο αλλοδαπός δράστης σταμάτησε το αυτοκίνητο κοντά στην γέφυρα της Μεταμόρφωσης και πήγε σε βενζινάδικο για να πάρει βενζίνη. Η 54χρονη εκμεταλλεύτηκε την απουσία του, κατάφερε να λυθεί, να βγει από το αυτοκίνητο και να ενημερώσει την αστυνομία. Όταν ο απαγωγέας κατάλαβε ότι η όμηρος είχε διαφύγει, εγκατέλειψε το αυτοκίνητο και τράπηκε σε φυγή.

Από την έρευνα των αξιωματικών του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής, μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα ταυτοποιήθηκε ο δράστης, ο οποίος είναι κρατούμενος στις φυλακές Δομοκού, με ποινή φυλάκισης 25 ετών για παράνομη μεταφορά μεταναστών.  Στο πλαίσιο της έρευνας οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι 20 ημέρες πριν από την απαγωγή, ο Λιβανέζος ή Παλαιστίνιος, είχε ληστέψει τον γιο της ομήρου, μέσα στο σπίτι τους. Από εκείνη τη ληστεία υπήρχε αποτύπωμα του δράστη, το οποίο ταυτοποιήθηκε πρόσφατα στα εγκληματολογικά εργαστήρια, ότι ανήκει στον απαγωγέα, ενώ η 54χρονη, τον αναγνώρισε ως δράστη της αρπαγής της. Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του υποβλήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου