Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2017

Κρήτη: Συνέλαβαν ληστές που άλλαζαν ταυτότητες για να εξαπατούν ηλικιωμένους

beteranizhta.blogspot.gr


ΟΜΑΔΑ ΖΗΤΑ βετεράνοι
Οι ...ταλαντούχοι δράστες εξαπατούσαν με μαεστρία τα ηλικιωμένα θύματά τους - Οι αστυνομικοί της ασφάλειας Ηρακλείου «ξεσκέπασαν» τη δράση τους
Από την εξαπάτηση ηλικιωμένων στις ένοπλες ληστείες πέρασαν δύο Έλληνες, οι οποίοι έπεσαν στα χέρια των αστυνομικών της Ασφάλειας Ηρακλείου λίγο μετά τη διάπραξη ληστείας σε βάρος ηλικιωμένου στην Ιεράπετρα.

Οι δύο δράστες, ηλικίας 40 και 51 ετών, έφθασαν στο σημείο να τρομοκρατήσουν τον 79χρονο, εισβάλλοντας στην οικία του με το όπλο στα χέρια και αφού προηγουμένως έσπασαν ένα τζάμι. Του απέσπασαν κάτι περισσότερο από 1000 ευρώ και τράπηκαν σε φυγή.

Με την κατάλληλη αξιοποίηση των στοιχείων, οι δύο άνδρες δεν κατάφεραν να μείνουν και πολύ στο …απυρόβλητο καθώς έπεσαν στα χέρια αστυνομικών της Ασφάλειας Ηρακλείου, οι οποίοι κατάφεραν να τους ακινητοποιήσουν.

Φυσικά, όπως αποκαλύπτεται, το «δίδυμο» είχε αναπτύξει έντονη παραβατική δραστηριότητα με στόχο κυρίως την εξαπάτηση ηλικιωμένων. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η δράση τους έχει αποτυπωθεί σε αρκετά χωριά της επαρχίας Πεδιάδος όπου οι δράστες εξαπάτησαν και απέσπασαν χρήματα από διάφορους ανυποψίαστους πολίτες, προσποιούμενοι άλλοτε τους αστυνομικούς, άλλοτε τους ιερείς, άλλοτε τους ηλεκτρολόγους και πάει λέγοντας.

Προς το παρόν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Ηρακλείου θα τους παραδώσουν στους συναδέλφους τους στην Ιεράπετρα, οι οποίοι διενεργούν την προανάκριση για την υπόθεση της ένοπλης ληστείας σε βάρος του ηλικιωμένου (εκτιμάται ωστόσο ότι θα ανακύψουν και άλλες περιπτώσεις).

Διαβάστε περισσότερα στο www.cretalive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου