Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2019

Ο μύθος για τα.. ληγμένα δακρυγόνα !Ενώ τα ΑΡΙΣΤΕΡΑ & "μη ληγμένα" είναι θεραπευτικά



ΟΜΑΔΑ ΖΗΤΑ βετεράνοι ➤ Ο μύθος για τα.. ληγμένα δακρυγόνα.
Στο παλλαϊκό Συλλαλητήριο διαμαρτυρίας ενάντια στην ονοματοδοσία των Σκοπίων ως Μακεδονία- Συμφωνία Πρεσπών (20/01) οι Αστυνομικές δυνάμεις έγιναν αποδέκτης προκλητικών επιθέσεων σε βάρος του ένστολου προσωπικού από μερίδα οργανωμένων ταραξιών. Η απώθηση τους έγινε με χρήση χημικών.
Όπως μετά από κάθε συγκέντρωση η έκβαση της οποίας έχει επεισόδια, συνομωσιολογία και εκδοχές για τους δράστες των επιθέσεων, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις η υπόδειξη για "ληγμένα χημικά" αναπαράγεται χωρίς καμία αξιολόγηση, και σχεδόν πάντα με "επιστημονική ομπρέλα" για την υποστήριξη της εκδοχής, " η Αστυνομία ρίχνει ληγμένα χημικά".
Όπως διευκρινίζουν στο Nantiareport.gr Αστυνομικοί της ΔΑΕΑ οι οποίοι έχουν λάβει τη σχετική εκπαίδευση, "τα χημικά της ΕΛ.ΑΣ περιέχονται στις αποθήκες του Σώματος, ύστερα απο αγορά μετα την υποβολή μελέτης- Τεχνικών χαρακτηριστικών και σχετικής Σύμβασης με προμηθευτές του Δημοσίου και χορηγούνται ως εγκεκριμένα, στις Υπηρεσίες. Ο κατασκευαστής ορίζει την ημερομηνία λήξης, ως ενδεικτική καλής λειτουργίας του προϊόντος- μετά την αναγραφόμενη ημερομηνία ενδέχεται το προϊόν να "υπο λειτουργήσει".
Τα "ληγμένα δακρυγόνα" οπως παρουσιάζονται κατα τη χρήση τους, ενέχουν κίνδυνο για τον Αστυνομικο που κανει χρηση καθως δε γνωρίζει αν κατά τη ρίψη του, εκραγεί στα χέρια του είτε λειτουργούσε όπως προβλέπεται από τον κατασκευαστή.
Όλα τα υπόλοιπα είναι μια συζήτηση για "κατανάλωση"", καταλήγουν.
: ..κι ένας μύθος έχει επιχειρήματα να καταρρίπτεται..

Πηγή ➤Nantiareport.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου