Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2019

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΣΕ ΠΙΑΣΟΥΝ ΚΟΡΌΙΔΟ !Πώς να διαβάσετε την ημερομηνία κατασκευής της μπαταρίας


ΟΜΑΔΑ ΖΗΤΑ ΒΕΤΕΡΑΝΟΙ

ΟΜΑΔΑ ΖΗΤΑ βετεράνοιΠαρά το γεγονός ότι η μπαταρία αυτοκινήτου δεν είναι προϊόν διατροφής, όπως και τα τρόφιμα, έχει διάρκεια ζωής. Η ημερομηνία κατασκευής της μπαταρίας κατά σειρά σπουδαιότητας δεν είναι κατώτερη από αυτή τεχνικές προδιαγραφές ως ρεύματα εισόδου ή πυκνότητα ηλεκτρολυτών, επειδή εξαρτάται από την αξιοπιστία και τη διάρκεια ζωής του αντικειμένου του ηλεκτρικού εξοπλισμού του οχήματος. Μόνο μια νέα μπαταρία μπορεί πλήρη  εκτελέσει τις λειτουργίες του. Διαφορετικά, είναι πιθανό η μπαταρία να καθίσει στην πιο ακατάλληλη στιγμή. Σήμερα, δεν υπάρχουν ενιαία πρότυπα στον κόσμο για τη σήμανση μπαταριών αυτοκινήτων, τόσο συχνά ακόμη και έμπειροι αυτοκινητιστές δεν καταλαβαίνουν πάντα πώς να βρουν την ημερομηνία κατασκευής μιας μπαταρίας μιας εταιρείας.
Η πρακτική δείχνει ότι οι διαφορετικοί τύποι μπαταριών αυτοκινήτων όσον αφορά την ιδανική αποθήκευση τους είναι σε θέση να κρατούν τη χρέωση τους για ένα διαφορετικό χρονικό διάστημα:
  • Οι μπαταρίες μολύβδου-οξέος προτείνουν την αποθήκευση όχι περισσότερο από 10 μήνες.
  • Οι μπαταρίες που παράγονται με την τεχνολογία των πλακών κράματος αργύρου δεν πρέπει να είναι σε απόθεμα για περισσότερο από 15 μήνες.
  • Οι μπαταρίες ασβεστίου (χωρίς παρακολούθηση) έχουν τις χαμηλότερες τιμές αυτοαπορρόφησης, αλλά είναι επίσης ανεπιθύμητες για αποθήκευση για περισσότερο από 12-15 μήνες.
Εάν η μπαταρία δεν τεθεί σε λειτουργία για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από τον καθορισμένο χρόνο, στις περισσότερες περιπτώσεις οι διαδικασίες αυτοαπορρόφησης προκαλούν μερική ή πλήρη απώλεια της απόδοσής της. Προκειμένου να γίνει κατανοητό αυτό το θέμα λεπτομερώς, είναι απαραίτητο να εξεταστούν οι μέθοδοι που χρησιμοποιούνται συχνότερα για την εφαρμογή ενός κώδικα σήμανσης.

Βάρτα

Ο κωδικός σήμανσης βρίσκεται στην κορυφή της θήκης της μπαταρίας και είναι ένα δεκαψήφιο σύνολο αλφαριθμητικών χαρακτήρων. Το λατινικό γράμμα, το οποίο βρίσκεται στην πρώτη θέση στον κωδικό σήμανσης, υποδεικνύει τη χώρα προέλευσης στην οποία κατασκευάστηκε η μπαταρία.
  • "G" ή "F" - Ισπανία.
  • "Η" - Γερμανία.
  • "C" - η Τσεχική Δημοκρατία;
  • "R" ή "F" - Γαλλία.
  • "S" - Σουηδία.
  • "Α" - Αυστρία.

Ο πρώτος αριθμητικός χαρακτήρας είναι ο αριθμός του μεταφορέα για την μπαταρία. Το δεύτερο γράμμα στη Λατινική Αμερική δείχνει πού έστειλε η μπαταρία μετά την παραγωγή: "V" για λιανική πώληση, "E" για την αυτοκινητοβιομηχανία. Το επόμενο ψηφίο δείχνει το τελευταίο ψηφίο του έτους κατά το οποίο απελευθερώθηκε η μπαταρία. Οι αριθμητικοί χαρακτήρες στην τρίτη και τέταρτη θέση υποδεικνύουν τον μήνα παραγωγής, με τα σύμβολα "5" και "6" να δηλώνεται η ημέρα του μήνα. Το τελικό σχήμα δείχνει σε ποια εργασία μετατοπίστηκε η μπαταρία.
Παράδειγμα: S2V503271. Ερμηνεία: η μπαταρία κατασκευάστηκε σε εργοστάσιο στη Σουηδία (μεταφορέας αριθ. 2, μετατόπιση αριθ. 1). Ημερομηνία παραγωγής  - 27 Μαρτίου 2015. Σκοπός: υλοποίηση στο δίκτυο λιανικής.

Bosch

Κατά την εφαρμογή του κώδικα σήμανσης, ο κατασκευαστής εφαρμόζει τους κανόνες παρόμοιους με εκείνους των μπαταριών Varta. Η μόνη διαφορά είναι η παρουσία αυτοκόλλητου με πρόσθετο κωδικό σήμανσης που υποδεικνύει την ημερομηνία παραγωγής της μπαταρίας. Στο κωδικό σήμανσης υπάρχουν τρία ψηφία: το πρώτο δείχνει το τελευταίο ψηφίο του έτους κατά το οποίο παρήχθη η μπαταρία, το δεύτερο και το τρίτο - από τον μήνα κατασκευής.

Bosch
Παράδειγμα: 310. Αποκρυπτογράφηση: ημερομηνία κυκλοφορίας - Οκτώβριος 2013.
Η σήμανση εφαρμόζεται σε αυτοκόλλητο που είναι κολλημένο στο επάνω κάλυμμα της θήκης. Στον επταψήφιο κωδικό υπάρχουν έξι αριθμοί και ένα γράμμα. Το πρώτο ζευγάρι αριθμών δείχνει την ημέρα του μήνα, το δεύτερο ζεύγος αριθμών - το μήνα, το τρίτο ζεύγος αριθμών - το έτος της μπαταρίας.

Παράδειγμα: 170715Α. Αποκωδικοποίηση: Μπαταρία που παράγεται στις 17 Ιουλίου 2015.

Την Αρκτική και τον Τιτάνα

Η σήμανση βρίσκεται κοντά στον θετικό ακροδέκτη της μπαταρίας (υποδεικνύεται με "+"). Η σήμανση αποτελείται από επτά ψηφία, τα πρώτα έξι από τα οποία αποκωδικοποιούνται με τον ίδιο τρόπο με τη σήμανση των μπαταριών της Panasonic. Το τελευταίο ψηφίο δείχνει τον αριθμό γραμμής από το εργοστάσιο.

Παράδειγμα: 3010132. Αποκρυπτογράφηση: η μπαταρία κατασκευάστηκε στις 30 Οκτωβρίου 2013 στη δεύτερη γραμμή του εργοστασίου.

Topla

Μαρκάρετε τα προϊόντα τους με έναν κωδικό δεκατριών ψηφίων και ένα γράμμα. Το έτος κατασκευής της μπαταρίας καθορίζεται από το τρίτο και το τέταρτο σύμβολο, η εβδομάδα απελευθέρωσης καθορίζεται από το πέμπτο και το έκτο σύμβολο.

Παράδειγμα: F2120325874695. Αποκωδικοποίηση: η ημερομηνία κατασκευής της μπαταρίας είναι η τρίτη εβδομάδα (Ιανουάριος) του 2012.
Εξετάσαμε μερικά παραδείγματα μαρκαρίσματος. μπαταρίες τα οποία σήμερα είναι τα πιο δημοφιλή στη χώρα μας. Αν κατά την αγορά μιας μπαταρίας, για έναν ή άλλο λόγο, είναι αδύνατο να ορίσετε την ημερομηνία κατασκευής της μπαταρίας, τότε είναι καλύτερο να επικοινωνήσετε με τον πωλητή για συμβουλές.
Αγοράζοντας μια μπαταρία (μπαταρία), πρέπει να δώσετε προσοχή στην ημερομηνία παραγωγής.
Μπορείτε επίσης να κάνετε στις περισσότερες πόλεις της Ρωσίας. Και αν είναι βολικό, μπορείτε πάντα να παραλάβετε την παραγγελία σας μόνος σας. Εργαζόμαστε για εσάς.
Οι πιο συνηθισμένοι τρόποι κρυπτογράφησης πληροφοριών των μεγάλων εμπορικών σημάτων THSpro:
VARTA, BOSCH
Ο κωδικός σήμανσης βρίσκεται στο επάνω κάλυμμα του κώδικα παραγωγής.
Ο κωδικός αποτελείται από 24 χαρακτήρες, η τέταρτη θέση υποδεικνύει το έτος, τον πέμπτο ή το έκτο - τον μήνα.
Παράδειγμα σήμανσης: G2С1050520991 536528 82Ε 09
Αποκρυπτογράφηση:
1 - 2011
05 - Μάιος.
Ημερομηνία παραγωγής - Μάιος 2011.
Στις μπαταρίες BOSCH, η ημερομηνία κυκλοφορίας αντιγράφεται στο κεντρικό τμήμα του μπροστινού αυτοκόλλητου, περιέχει τρεις αριθμούς που υποδεικνύουν το έτος και τον μήνα απελευθέρωσης. Για παράδειγμα, 105 - Μάιος 2011.
Επιπλέον, η ημερομηνία παραγωγής της μπαταρίας VARTA μπορεί να αναγνωριστεί από ένα χρωματιστό κουτάκι που αναγράφεται στην ετικέτα ή στο κάλυμμα της μπαταρίας. Το χρώμα της κούπα αντιστοιχεί σε ένα συγκεκριμένο τρίμηνο: I.2011 - πράσινο, II.2011 - κόκκινο, III.2011 - ροζ, IV.2011 - λευκό, I.2012 - γκρι, II.2012 - πορτοκαλί, III.2012 - κίτρινο, IV. 2012 - μπλε, I.2013 - πράσινο, II.2013 - κόκκινο, III.2013 - ροζ, IV.2013 - λευκό, κλπ.
Πλήρης κωδικός του συνολικού κωδικού:
Το πρώτο γράμμα είναι η εδαφική θέση του εργοστασίου Varta και Bosch:
Η - Γερμανία (Ανόβερο),
C - Δημοκρατία της Τσεχίας (Ceska Lipa),
S - Σουηδία (Halsfred),
Α - Αυστρία (Βιέννη),
F ή R - Γαλλία (Rouen),
E ή G - Ισπανία (Guardamar - Μπούργκος).
Το επόμενο σχήμα είναι ο αριθμός του μεταφορέα. Το δεύτερο γράμμα είναι τα χαρακτηριστικά αποστολής:
V- για λιανική πώληση,
Ε-για picking στα εργοστάσια αυτοκινήτων.
Και πάλι υπάρχει ένα ψηφίο - το τελευταίο ψηφίο στην αρίθμηση του έτους (έτος απελευθέρωσης), το τρίτο και το τέταρτο ψηφίο - ο αύξων αριθμός του μήνα:
01-Ιανουάριος, 02-Φεβρουάριος, 03-Μάρτιος, 04-Απρίλιος, 05-Μάιος, 06-Ιούνιος, 07-Ιούλιος, 08-Αύγουστος, 09- Σεπτέμβριος, 10- Οκτώβριος, 11-11 Νοεμβρίου,
Το πέμπτο και το έκτο ψηφίο είναι η ημέρα του μήνα, το έβδομο ψηφίο είναι ο αριθμός αλλαγής.
Από το 2014, η VARTA και η BOSCH έχουν αρχίσει να χρησιμοποιούν τη νέα κωδικοποίηση της ημερομηνίας κατασκευής της μπαταρίας.
Στο μακρύ κωδικό είναι 4,5,6 ψηφία.
Το τέταρτο ψηφίο του έτους κατασκευής, ο 5ος και ο 6ος κωδικός του μήνα αποδέσμευσης: 17 Ιανουαρίου, 18 Φεβρουαρίου, 19 Μαρτίου, 20 Απριλίου, 53 Μαΐου, 54 Ιουνίου, 55 Ιουλίου, 56 Αυγούστου, 57-Σεπτέμβριος, 58-Οκτώβριος, 59-Νοέμβριος, 60-Δεκέμβριος.
Η ημερομηνία παραγωγής της μπαταρίας εφαρμόζεται με διάτρηση με λέιζερ στο πάνω μέρος της θήκης της μπαταρίας. Ο κωδικός αποτελείται από έξι ψηφία, ο πρώτος από τον οποίο είναι ο αριθμός γραμμής, ο δεύτερος είναι ο χρόνος, ο τρίτος, ο τέταρτος από τον μήνα, ο πέμπτος, ο έκτος από τον αριθμό.
Παράδειγμα σήμανσης: 410819
Αποκρυπτογράφηση:
Η μπαταρία παράγεται στη δεύτερη γραμμή στις 19 Αυγούστου 2011
Ο Άτλας έφτασε
Η σήμανση βρίσκεται κάτω από τη λαβή της μπαταρίας.
Αποτελείται από συνδυασμό γραμμάτων και αριθμών.
Ο κώδικας διαβάζεται σύμφωνα με τον πρώτο ψηφίο που δηλώνει το έτος κατασκευής και το λατινικό γράμμα - το μήνα (ο αύξων αριθμός του γράμματος στο αλφάβητο αντιστοιχεί στο μήνα κατασκευής).
Το γράμμα λείπει το γράμμα I.
Για παράδειγμα: 2GKJ10. Κατασκευάστηκε τον Ιούλιο του 2012.
Exide, Centra
Η EXIDE Technologies κατέχει μάρκες Absolute, American, BIG, Centra (Πολωνία, Πόζναν), Πρωταθλητής, Χλώριο Ισχύς Ισχύος, Deta, Emisa, Exide, Fulmen, Hagen, Luac Power, Μαραθώνιος, Marshal, Exide Select Orbital, PAK, PCA , Prestolite, Saem, Sonnark, Sonnenchein, Sprinter, Trailblaizer, Tudor, York.
Η ετικέτα που δηλώνει τη φρεσκάδα του προϊόντος είναι ένας δείκτης με τον οποίο μπορείτε να καθορίσετε γρήγορα και οπτικά την ημερομηνία αποστολής που παράγεται από το Exide. Τέτοιες ετικέτες αποτελούν εγγύηση ότι οι τελικοί χρήστες θα λαμβάνουν πάντα μπαταρίες με καλό επίπεδο φόρτισης.
Οι ετικέτες με δείκτη φρεσκάδας περιέχουν 2 σύμβολα:

Ο αλφαριθμητικός κωδικός, όπου το δεύτερο γράμμα είναι το έτος: V είναι το 2008, το W είναι το 2009, το X είναι το 2010, το Y είναι το 2011, το Z είναι το 2012, το A είναι το 2013, το B το 2014 κ.λπ. Το πέμπτο γράμμα είναι ο μήνας της απελευθέρωσης: από τον Α έως το Λ (Α-Ιανουάριος, Σε-Φεβρουάριος, Στ. Μάρτιος, D-Απρίλιος, E-Μάιος, F-Ιούνιος, J-Οκτώβριος, K-Νοέμβριος, L-Δεκέμβριος).
Παράδειγμα: OY24HPX66J - κυκλοφόρησε τον Αύγουστο του 2011.
Μπαταρία Tyumen
JSC "Tyumen Battery Factory", Ρωσία
Η θέση σήμανσης είναι η διαμήκης πλευρά του καπακιού.
Παράδειγμα: 12 11 09 5, όπου 12 είναι ο μήνας (Δεκέμβριος), 11 είναι τα τελευταία ψηφία του έτους (2011), 09 είναι η ημέρα, 5 είναι ο αριθμός ταξιαρχίας.
Kainar Technologies Καζακστάν
Τοποθετήστε τη σήμανση στο εξώφυλλο: 1 2 3 4 5 6
1,2,3 - ημέρα του έτους
4 - αριθμό ταξιαρχίας
5,6 χρόνια
Gillette Magico, έξτρα εκκίνηση, Graisburg, χρυσό άλογο, ασιατικό άλογο, μαύρο άλογο, ιπποδύναμη, λευκό άλογο
Εργοστάσιο μπαταριών SOMBOR (Σερβία)
Τόπος σήμανσης στο εξώφυλλο: 1.2 - τα τελευταία ψηφία του έτους, 3.4 - την εβδομάδα του έτους, 5.6 - πληροφορίες για την υπηρεσία.
Παράδειγμα: 115022 - 2011, εβδομάδα 50 (τέλος Δεκεμβρίου).
Optima
ΗΠΑ
Στην περίπτωση του πλαστικού, το έτος και η ημέρα παραγωγής εξωθούνται από την πλευρά (το πρώτο ψηφίο είναι το έτος, τα άλλα τρία είναι η ημέρα απελευθέρωσης).
Για παράδειγμα, 3117, δηλαδή 117 ημέρες 2013
Cobat, Τιτάν (Standart, Euro Silver, Arctic Silver, Asia Silver, Vaiper)
Από τον Αύγουστο του 2011, η ημερομηνία κατασκευής εφαρμόζεται στις μπαταρίες του εργοστασίου TUBOR χρησιμοποιώντας έναν εκτυπωτή και έναν ειδικό αλφαριθμητικό συνδυασμό. Τοποθέτηση - στο καπάκι της μπαταρίας, στο κέντρο.
Ο κώδικας περιέχει 5 χαρακτήρες: 12345
1 ημέρα της εβδομάδας
2, 3 - τον αύξοντα αριθμό της εβδομάδας του έτους (από 01 έως 53)
4 ετών (λατινική επιστολή): 2011 (H), 2012 (V), 2013 (N), 2014 (Z), 2015 (P), 2016 (A), 2017 (S), 2018 Χ), 2020 (L).
5 - αριθμός βάρδιου.
Παράδειγμα σήμανσης: 208Η1
Αποκρυπτογράφηση:
2 - Τρίτη
08 - την όγδοη εβδομάδα
H - 2011
1 - πρώτη βάρδια.
Η μπαταρία κυκλοφόρησε στις 22 Φεβρουαρίου 2011 στην πρώτη βάρδια.
Επί του παρόντος, οι μπαταρίες του εργοστασίου TUBOR πωλούνται τόσο στην προηγούμενη έκδοση της σήμανσης όσο και στη νέα που αναφέρθηκε παραπάνω.
Παλιά σήμανση:
Ο τόπος σήμανσης είναι το επάνω κάλυμμα.
Παράδειγμα: 2112042
21 Δεκεμβρίου 2004, "2" - πληροφορίες για την υπηρεσία.
Προσδιορίστε την ημερομηνία έκδοσης της μπαταρίας του αυτοκινήτου
Ταξιδεύοντας με αυτοκίνητο επίσης νέα μπαταρία  μην ξεχάσετε να αγοράσετε; Οι χειμώνες στην περιοχή μας είναι πολύ παγωμένοι και ένα πρωί το αυτοκίνητό σας μπορεί να μην ξεκινήσει.
  Αλλά αν έχετε αγοράσει μια μπαταρία στο κατάστημα, αυτό δεν σημαίνει ότι είναι καινούριο. Πρόσφατα αγόρασα μια μπαταρία Mutlu. Βρήκα πολλές θετικές κριτικές στο διαδίκτυο σχετικά με τις μπαταρίες αυτής της μάρκας. Στο κατάστημα, μου είπαν ότι η μπαταρία ήταν καινούργια, αλλά με τη βοήθεια του Διαδικτύου αποκωδικοποίησα την ημερομηνία κυκλοφορίας! Αποδείχθηκε ότι απελευθερώθηκε πριν από 2 χρόνια! Σκεφτείτε μόνοι σας!
  Τα παρακάτω είναι πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο εξακρίβωσης της ημερομηνίας έκδοσης της μπαταρίας.
Forse, FB, FireBall, Uno, Dominator, μπαταρία Kursk:
  Ο κώδικας αποτελείται από δύο ομάδες αριθμών: στην πρώτη ομάδα υπάρχουν τέσσερα ψηφία, στη δεύτερη ομάδα υπάρχουν έξι αριθμοί: 1234 567890.
  Σχέδιο σήμανσης:
  1 - αριθμός γραμμής παραγωγής
  2, 3, 4 - μεμονωμένος κωδικός παρτίδας
  5 - το τελευταίο ψηφίο του έτους
  6 - μισό έτος
  7 - τον αύξοντα αριθμό του μήνα κατά το εξάμηνο
  Πρώτο εξάμηνο:
  1η Ιανουαρίου
  2 Φεβρουαρίου
  3 Μαρτίου
  4 Απριλίου
  5 Μαΐου
  6 Ιουνίου
  Δεύτερο εξάμηνο του έτους:
  1 Ιουλίου και ούτω καθεξής ...
8,9 ημέρες (ημέρα του μήνα)
  0 - αριθμός ταξιαρχίας (2 ψηφία είναι δυνατά)
  Παράδειγμα σήμανσης:
2260 311321
  Αποκρυπτογράφηση:
  Η μπαταρία παρήχθη στη γραμμή παραγωγής 2, 260 - ένας μεμονωμένος κωδικός παρτίδας. Ημερομηνία παραγωγής: 2013, 1ο εξάμηνο, 1 μήνας, 21ος (21 Ιανουαρίου 2013). Αριθμός ταξιαρχίας 1
  Η βαριά ομάδα μπαταριών σημειώνεται λίγο διαφορετικά.
14010243
  Αποκρυπτογράφηση:
  Η μπαταρία έχει χωρητικότητα 140 A / h, που παράγεται το 2010, 2ο εξάμηνο, 4 μήνες του δεύτερου εξαμήνου (Οκτώβριος), ταξιαρχία αριθ. 3.
Αρκουδάκι, Tyumen Batbear, Αρκτική Batbear, Yamal:
  Ο κώδικας σήμανσης εφαρμόζεται στην θήκη της μπαταρίας στην αντίθετη πλευρά της κεντρικής ετικέτας χρησιμοποιώντας διάτρηση λέιζερ. Τα έξι ψηφία στο πίσω μέρος της μπαταρίας αποκωδικοποιούνται ως MM.YYYY.
  Παράδειγμα σήμανσης:
102011
  Αποκρυπτογράφηση:
  Ημερομηνία παραγωγής - Οκτώβριος 2011.
  Ένα παράδειγμα σήμανσης μιας βαριάς ομάδας μπαταριών:
1113
  Αποκρυπτογράφηση:
  Απελευθερώθηκε τον 11ο μήνα του 2013.
Ακτέχ, Όριον, Τέρας:
  Ο κώδικας σήμανσης εφαρμόζεται στο επάνω κάλυμμα. Οι μπαταρίες της μονάδας Aktekh φέρουν την ετικέτα της αρχής του M.M.GG. Παράδειγμα σήμανσης:
0513
  Αποκρυπτογράφηση:
  Ημερομηνία παραγωγής - Μάιος 2013.
Cobat, Τιτάν (Standart, Euro Silver, Arctic Silver, Asia Silver, Vaiper):
  Από τον Αύγουστο του 2011, η ημερομηνία κατασκευής εφαρμόζεται στις μπαταρίες του εργοστασίου TUBOR χρησιμοποιώντας έναν εκτυπωτή και έναν ειδικό αλφαριθμητικό συνδυασμό. Τοποθέτηση - στο καπάκι της μπαταρίας, στο κέντρο.
  Ο κώδικας περιέχει 5 χαρακτήρες: 12345
  1 ημέρα της εβδομάδας
  2, 3 - τον αύξοντα αριθμό της εβδομάδας του έτους (από 01 έως 53)
  4 ετών (λατινικό γράμμα)
  Έτος
  Επιστολή
  2011 H
  2012 V
  2013 Ν
  2014 Z
  2015 Ρ
  2016 A
  2017 S
  2018 Τ
  2019 Χ
  2020 L
  5 - αριθμός βάρδιου.
  Παράδειγμα σήμανσης:
  208Η1
  Αποκρυπτογράφηση:
  2 - Τρίτη
  08-8η εβδομάδα
  N-2011
  1- πρώτη βάρδια.
  Η μπαταρία κυκλοφόρησε στις 22 Φεβρουαρίου 2011 στην πρώτη βάρδια.
  Επί του παρόντος, οι μπαταρίες του εργοστασίου TUBOR πωλούνται τόσο στην προηγούμενη έκδοση της σήμανσης όσο και στη νέα που αναφέρθηκε παραπάνω.
VARTA, BOSCH:
  Ο κωδικός σήμανσης βρίσκεται στο επάνω κάλυμμα του κώδικα παραγωγής. Ο κωδικός αποτελείται από 24 χαρακτήρες, η τέταρτη θέση υποδεικνύει το έτος, τον πέμπτο ή το έκτο - τον μήνα.
  Παράδειγμα σήμανσης:
  G2С1050520991 536528 82Ε 09
  Αποκρυπτογράφηση:
  1 - 2011
  05 - Μάιος.
  Ημερομηνία παραγωγής - Μάιος 2011.
  Στις μπαταρίες BOSCH, η ημερομηνία κυκλοφορίας αντιγράφεται στο κεντρικό τμήμα του μπροστινού αυτοκόλλητου, περιέχει τρεις αριθμούς που υποδεικνύουν το έτος και τον μήνα απελευθέρωσης. Για παράδειγμα, 105 - Μάιος 2011.
Mutlu:
  Η ημερομηνία παραγωγής της μπαταρίας εφαρμόζεται με διάτρηση με λέιζερ στο πάνω μέρος της θήκης της μπαταρίας. Ο κωδικός αποτελείται από έξι ψηφία, ο πρώτος από τον οποίο είναι ο αριθμός γραμμής, ο δεύτερος είναι ο χρόνος, ο τρίτος, ο τέταρτος από τον μήνα, ο πέμπτος, ο έκτος από τον αριθμό.
  Παράδειγμα σήμανσης:
430819
  Αποκρυπτογράφηση:
  Η μπαταρία παρήχθη στη δεύτερη γραμμή στις 19 Αυγούστου 2013.
Panasonic, μπαταρία Furukawa (SuperNova):
  Ο κωδικός παραγωγής βρίσκεται στην ετικέτα παραπάνω (στο εξώφυλλο). Επιπλέον, στις μπαταρίες της Panasonic, ο κώδικας είναι ζωγραφισμένος και στις μπαταρίες Furukawa Battery είναι συμπιεσμένο. Επισημαίνονται με βάση το HH.MM.GG
  Παράδειγμα σήμανσης:
  181011Α
  Αποκρυπτογράφηση:
  Η μπαταρία παράγεται στις 18 Οκτωβρίου 2011.
Topla, Moratti:
Στις μπαταρίες Topla, ο κώδικας εφαρμόζεται με το λέιζερ στο πάνω μέρος της θήκης. Από τους δεκατέσσερις χαρακτήρες, ο τρίτος, ο τέταρτος σημαίνουν το έτος, και ο πέμπτος, ο έκτος, την εβδομάδα.
  Παράδειγμα σήμανσης:
  F1110600941864
  Ερμηνεία σήμανσης:
  Η μπαταρία κατασκευάζεται την έκτη εβδομάδα του 2011 (δηλαδή τον Φεβρουάριο).
Διαφήμιση:
  Η ημερομηνία αποδέσμευσης αποκωδικοποιείται από τα πρώτα 4 γράμματα του αγγλικού αλφάβητου που καίγονται στα καλύμματα της μπαταρίας
  παράδειγμα:
  Το DEBC- σημαίνει τον αύξοντα αριθμό κάθε γράμματος στα αγγλικά. το αλφάβητο
  1η και 2η επιστολή μέση εβδομάδα του έτους
  3ο και 4ο γράμμα τα τελευταία 2 ψηφία του έτους
  ο αριθμός σειράς πηγαίνει από 0, δηλ.
  Α-0
  Β-1
  C-2
  D-3
  E-4
  F-5
  G-6
  H-7
  Ι-8
  J-9
  Κ-10
  L-11
  Μ-12
  σημειώνοντας DEBC-34 εβδομάδες. 12 ετών.
Atlas:
  Κωδικός αποκρυπτογράφησης:
  για τους δύο πρώτους χαρακτήρες στη σήμανση στο καπάκι (κάτω από τη λαβή): 2KJD24
  2 - το τελευταίο ψηφίο του έτους (2012)
  K- κανονική επιστολή του λατινικού αλφαβήτου (Οκτώβριος)
  Α - Ιανουάριος
  Τον Φεβρουάριο.
  Γ - Μάρτιος
  Δ - Απρίλιος
  E - Μάιο
  F - Ιούνιος
  G - Ιούλιος
  Η - Αύγουστος
  J - Σεπτέμβριος
  Κ - Οκτώβριος
  L - Νοέμβριος
  Μ - Δεκέμβριος
  το γράμμα "I" απουσιάζει από τη σήμανση.
Γεια σας, αγαπητοί χρήστες του φόρουμ!
Ως εισαγωγική αμοιβή, προτείνω μια επιλογή υλικών για το θέμα αυτό. Συλλέχθηκε, όχι γρήγορα, από διαφορετικά μέρη. Σύμφωνα με τον Σολίτη, για παράδειγμα, από το γραφείο. αντιπρόσωπος "δόντια εξουδετέρωσαν"
Στο θέμα "Πώς να επιλέξετε την μπαταρία μολύβδου στο αυτοκίνητο;" Υπάρχει μια παρόμοια επιλογή στην πρώτη σελίδα, αλλά έχω ... λίγο πιο ολοκληρωμένη.
Οι προσθήκες είναι ευπρόσδεκτες. Νομίζω ότι δεν χρειάζεται να γράψω τίποτα περισσότερο στο θέμα. Δεν υπάρχει τίποτα να συζητήσουμε εδώ. Απλά χρήσιμες πληροφορίες. Έτσι:
VARTA, BOSCH, BERGA, BLACKMAX:
Ο κωδικός σήμανσης βρίσκεται στο επάνω κάλυμμα του κώδικα παραγωγής. Ο κωδικός αποτελείται από 24 χαρακτήρες, η τέταρτη θέση υποδεικνύει το έτος, τον πέμπτο ή το έκτο - τον μήνα.
  Παράδειγμα σήμανσης: G2С1050520991 536528 82Ε 09
  Αποκωδικοποίηση: 1 - 2011 05 - Μάιος. Ημερομηνία παραγωγής - Μάιος 2011.
  Στις μπαταρίες BOSCH, η ημερομηνία κυκλοφορίας αντιγράφεται στο κεντρικό τμήμα του μπροστινού αυτοκόλλητου, περιέχει τρεις αριθμούς που υποδεικνύουν το έτος και τον μήνα απελευθέρωσης. Για παράδειγμα, 105 - Μάιος 2011.
  Επιπλέον, η ημερομηνία παραγωγής της μπαταρίας VARTA μπορεί να αναγνωριστεί από ένα χρωματιστό κουτάκι που αναγράφεται στην ετικέτα ή στο κάλυμμα της μπαταρίας. Το χρώμα της κούπα αντιστοιχεί σε ένα συγκεκριμένο τρίμηνο: I.2011 - πράσινο, II.2011 - κόκκινο, III.2011 - ροζ, IV.2011 - λευκό, I.2012 - γκρι, II.2012 - πορτοκαλί, III.2012 - κίτρινο, IV. 2012 - μπλε, I.2013 - πράσινο, II.2013 - κόκκινο, III.2013 - ροζ, IV.2013 - λευκό, κλπ.
  Πλήρης κωδικός του συνολικού κωδικού:
Το πρώτο γράμμα είναι η εδαφική θέση του εργοστασίου Varta και Bosch:
Η - Γερμανία (Ανόβερο),
C - Δημοκρατία της Τσεχίας (Ceska Lipa),
S - Σουηδία (Halsfred),
Α - Αυστρία (Βιέννη),
F ή R - Γαλλία (Rouen),
E ή G - Ισπανία (Guardamar - Μπούργκος).
Το επόμενο σχήμα είναι ο αριθμός του μεταφορέα.
Στη συνέχεια, το γράμμα - χαρακτηριστικά αποστολής:
V - για λιανικό εμπόριο


  Στη συνέχεια ακολουθεί ο αριθμός - το τελευταίο ψηφίο της αρίθμησης του έτους (έτος αποδέσμευσης), το τρίτο και τέταρτο ψηφίο - ο αύξων αριθμός του μήνα: 01-Ιανουάριος, 02-Φεβρουάριος, 03-Μάρτιος, 04-Απρίλιος, Ιούλιος, 08-Αύγουστος, 09-Σεπτέμβριος, 10-Οκτώβριος, 11-Νοέμβριος, 12-Δεκέμβριος.
Το πέμπτο και το έκτο ψηφίο είναι η ημέρα του μήνα, το έβδομο ψηφίο είναι ο αριθμός αλλαγής.
  Από το 2014, η VARTA και η BOSCH έχουν αρχίσει να χρησιμοποιούν τη νέα κωδικοποίηση της ημερομηνίας κατασκευής της μπαταρίας.
Στο μακρύ κωδικό είναι 4,5,6 ψηφία.
Το τέταρτο ψηφίο του έτους κατασκευής, ο 5ος και ο 6ος κωδικός του μήνα αποδέσμευσης: 17 Ιανουαρίου, 18 Φεβρουαρίου, 19 Μαρτίου, 20 Απριλίου, 53 Μαΐου, 54 Ιουνίου, 55 Ιουλίου, 56 Αυγούστου, 57-Σεπτέμβριος, 58-Οκτώβριος, 59-Νοέμβριος, 60-Δεκέμβριος.
  Πληροφορίες από άλλον ιστότοπο:
Προσδιορισμός της ημερομηνίας κατασκευής των μπαταριών Varta και Bosch. Μπαταρίες αυτοκινήτου  Η Varta και η Bosch παράγονται τώρα στις ίδιες γραμμές παραγωγής. Επομένως, η μέθοδος κωδικοποίησης τους είναι ίδια. Ο κωδικός στην περίπτωση της μπαταρίας Varta και Bosch αποτελείται από εννέα θέσεις (δύο γράμματα και επτά αριθμούς).
Για παράδειγμα, στην εικόνα βλέπουμε τον κωδικό C2C205022, που σημαίνει: παραγωγή - Τσεχία, 2 μεταφορικός ιμάντας, που ανατέθηκε από συνεργάτη, 2012, Μάιο - μήνα, 2ος αριθμός, 2 στροφή.
Αυτό σημαίνει:
Πρώτο γράμμα - χαρακτηριστικά αποστολής:
  V - για λιανικό εμπόριο
  E - για τη συλλογή σε εργοστάσια αυτοκινήτων
  Γ - έθιμο συνεταιρισμός
Ορισμένες πηγές υποστηρίζουν ότι το πρώτο γράμμα είναι επίσης στον 9ψήφιο κωδικό, αυτός είναι ο τόπος παραγωγής και ο δεύτερος είναι τα χαρακτηριστικά της αποστολής, όπως και στο 24ψήφιο.
Το πρώτο ψηφίο είναι ο αριθμός του μεταφορέα.
Το δεύτερο γράμμα είναι η γεωγραφική θέση του εργοστασίου Varta:
  H - Γερμανία (Ανόβερο)
  C - Δημοκρατία της Τσεχίας (Ceska Lipa)
  S - Σουηδία (Halsfred)
  A - Αυστρία (Βιέννη)
  F ή R - Γαλλία (Rouen)
  E ή G - Ισπανία (Guardamar - Μπούργκος)
Το δεύτερο ψηφίο είναι το τελευταίο ψηφίο της αρίθμησης του έτους (έτος έκδοσης).
Το τρίτο και τέταρτο ψηφίο είναι ο αύξων αριθμός του μήνα.
Το πέμπτο και το έκτο ψηφίο είναι η ημέρα του μήνα.
Το έβδομο ψηφίο είναι ο αριθμός αλλαγής.
Υπήρξε επίσης μια παραλλαγή της ημερομηνίας: 2 - 2002, 1 - 2001, 0 - 2000, κλπ.
81 - Ιανουάριος, 82 - Φεβρουάριος, ... 90 - Οκτώβριος, 91 - Νοέμβριος, 92 - Δεκέμβριος.
1 ... 31 είναι η ημέρα του μήνα.
Το forumchanin μας ivinn  Βρήκα στο διαδίκτυο ένα νέο σημάδι για την αποκρυπτογράφηση της ημερομηνίας παραγωγής των μπαταριών εναλλασσόμενου ρεύματος VARTA και BOSCH από το 2014 έως το 2029, για την οποία έχει μεγάλο σεβασμό:

  Η ημερομηνία παραγωγής της μπαταρίας εφαρμόζεται με διάτρηση με λέιζερ στο πάνω μέρος της θήκης της μπαταρίας. Ο κωδικός αποτελείται από έξι ψηφία, ο πρώτος από τον οποίο είναι ο αριθμός γραμμής, ο δεύτερος είναι ο χρόνος, ο τρίτος, ο τέταρτος από τον μήνα, ο πέμπτος, ο έκτος από τον αριθμό.
  Παράδειγμα σήμανσης: 430819
  Αποκωδικοποίηση: Η μπαταρία παρήχθη στη δεύτερη γραμμή στις 19 Αυγούστου 2013.
Panasonic, μπαταρία Furukawa (SuperNova):
Ο κωδικός παραγωγής βρίσκεται στην ετικέτα παραπάνω (στο εξώφυλλο). Επιπλέον, στις μπαταρίες της Panasonic, ο κώδικας είναι ζωγραφισμένος και στις μπαταρίες Furukawa Battery είναι συμπιεσμένο.
  Σχέδιο σήμανσης: Επισημαίνεται σύμφωνα με την αρχή ČH.MM.YY
  Παράδειγμα σήμανσης: 181011Α
  Αποκρυπτογράφηση: Η μπαταρία παράγεται στις 18 Οκτωβρίου 2011.
Shin-cobe
Δεν ήταν δυνατή η εύρεση ακριβών πληροφοριών στο Internet. Από την 1η Ιανουαρίου 2016, Shin-Kobe Electric Machinery Co, Ltd απορροφάται από την Hitachi Chemical Co., Ltd.
Δείγμα μπαταρίας σήμανση Shin-Cobe: 170408T
Πιθανότατα, το σύστημα κωδικοποίησης είναι το ίδιο με αυτό της Panasonic: DDMMYY είναι αριθμοί. Η αποκωδικοποίηση του τελευταίου χαρακτήρα στον κώδικα (γράμμα) είναι άγνωστη.
Εάν η παραδοχή είναι σωστή, τότε το παράδειγμα σήμανσης που δίνεται είναι η 17η Απριλίου 2008.
Στις μπαταρίες Topla, ο κώδικας εφαρμόζεται με το λέιζερ στο πάνω μέρος της θήκης.
  Σχέδιο σήμανσης: Από τους δεκατέσσερις χαρακτήρες, το τρίτο, το τέταρτο υποδηλώνει το έτος και το πέμπτο, το έκτο, την εβδομάδα.
  Παράδειγμα σήμανσης: F1110600941864
  Επισήμανση σήμανσης: Η μπαταρία κατασκευάστηκε την έκτη εβδομάδα του 2011 (δηλαδή τον Φεβρουάριο).
  Τετραψήφια σήματα TOPLA:
1ο, 2ο ψηφίο - έτος
3ο, 4ο ψηφίο - εβδομάδα
Moratti καρτέλα
Οι πληροφορίες είναι γεμάτες με ένα λέιζερ, βρίσκεται στην κορυφή της μπαταρίας. Για παράδειγμα, ο κωδικός F2 1222, σε αυτόν τον κωδικό 12 είναι ένα έτος, 22 εβδομάδες.
Power Bull Plus, Διαφήμιση Bull Power, Banner Batterien
Αυστρία
Ο τόπος σήμανσης είναι ο οπίσθιος τοίχος της μπαταρίας.
Παράδειγμα: 29T6211 0 - 29η εβδομάδα (αρχές Ιουλίου) του 2011 (T62 και 0 - πληροφορίες υπηρεσίας).
Η ημερομηνία αποδέσμευσης αποκωδικοποιείται με τα πρώτα 4 γράμματα του αγγλικού αλφάβητου που καίγονται στο κάλυμμα της μπαταρίας
  Σχέδιο σήμανσης: Ως αύξων αριθμός κάθε γράμματος στα αγγλικά. Αλφάβητο: 1ο και 2ο γράμμα σημαίνει εβδομάδα του έτους. 3ο και 4ο γράμμα - τα 2 τελευταία ψηφία του έτους. Ο αριθμός των γραμμάτων είναι από 0, δηλαδή: Α-0, Β-1, C-2, D-3, Ε-4, 9, Κ-10, L-11, Μ-12
  Παράδειγμα σήμανσης: DEBC
  Επιγραφή σήμανσης: 34 εβδομάδες 12 ετών.
Μπάρεν, Fiamm
Οι μπαταρίες Baren κατασκευάζονται στο εργοστάσιο της Fiamm. Ο κατασκευαστής χώρας όλων των μπαταριών - η Ιταλία, Veronella, διαθέτει επίσης ένα εργοστάσιο στην Αυστρία. Στις μπαταρίες Fiamm, οι πληροφορίες ημερομηνίας παραγωγής βρίσκονται επίσης στο αυτοκόλλητο παραπάνω.
  1 αριθμός - έτος παραγωγής
  Αριθμός 2ης και 3ης ημέρας - εβδομάδας
  4 αριθμός - μια μέρα σε μια εβδομάδα
  5 αριθμός - αλλαγή εργασίας
Μεσαίος ντελκόρ
Το εργοστάσιο Delkor είναι θυγατρική της Johnson Controls (ΗΠΑ) στη Νότια Κορέα.
Ο τόπος σήμανσης βρίσκεται στο πλάι της θήκης. Παράδειγμα: 12.2011: 12 μήνες (Δεκέμβριος), 2011 - έτος.
Atlas, Bost, Numax:
Σχέδιο σήμανσης: σύμφωνα με τους δύο πρώτους χαρακτήρες στη σήμανση στο κάλυμμα (κάτω από τη λαβή). Ο πρώτος χαρακτήρας είναι το τελευταίο ψηφίο του έτους. Ο δεύτερος χαρακτήρας είναι η (μηνιαία) επιστολή του λατινικού αλφαβήτου, ο αύξων αριθμός του οποίου είναι ο αριθμός μηνός: Α - Ιανουάριος, Β - Φεβρουάριος, Γ - Μάρτιος, Δ - Απρίλιος, Ε - Μάιος, ΣΤ - Ιούνιος, Γ - Ιούλιος, - Σεπτέμβριος, Κ - Οκτώβριος, L - Νοέμβριος, Μ - Δεκέμβριος, το γράμμα "Ι" - απουσιάζει από τη σήμανση.
  Παράδειγμα σήμανσης: 2KJD24
  Ερμηνεία του κώδικα: 2 - 2012, K - Οκτώβριος.
Δομή κώδικα:
1. Bukva - εργοστάσιο (K-εργοστάσιο στο Ganju)
2. Αριθμός γραμμής (Α - 1η γραμμή, Β - 2η γραμμή κ.λπ.)
3 και 4. Το γράμμα και ο αριθμός. Ο μήνας έκδοσης: W = 0, X = 10, Y = 20, Z = 30, είναι δεκάδες και ο αριθμός είναι ένας.
5. Επιστολές Ι - Τ. Μήνας απελευθέρωσης: Ι-Ιανουάριος, Ι-Φεβρουάριος, Ι-Απρίλιος, Μ-Μάιος, Ν-Ιούνιος, Ι-Ιούλιος, Τ-Δεκ.
6. Έτος κατασκευής (τελευταίο ψηφίο του έτους 0 - 9)
7. Ν-νυχτερινή βάρδια (η ημέρα δεν καθορίζεται)
Παράδειγμα επισήμανσης Solite: KCW3LOH
K - Εγκατάσταση στο Ganja, C - 3 γραμμή, W3 - τον αριθμό του μήνα - 23, L - Απρίλιος, 0 - 2010, H - νυχτερινή βάρδια.
Από τον Νοέμβριο του 2015, προφανώς, η νυχτερινή βάρδια έπαψε να δείχνει:
"Βλαντιμίρ, καλό απόγευμα.
συγνώμη για τη μακρά απάντηση.
  σύμφωνα με το αίτημά σας:
το κύριο πράγμα που απαιτείται για τον προσδιορισμό της ημερομηνίας παραγωγής, οι δύο τελευταίοι χαρακτήρες της μάρκας.
Το τελευταίο αλλά ένα γράμμα σημαίνει τον μήνα παραγωγής:
I-T - Μήνας Παραγωγής (Ι-Ιανουάριος, Ι-Φεβρουάριος, Κ-Μάρτιος, L-Απρίλιος, Μ-Μάιος, Ν-Ιούνιος, Ο-Ιούλιος, P-Αυγούστου, Q-Σεπτέμβριος, R-Οκτώβριος, S-Νοέμβριος , T-Dec.)
ο τελευταίος αριθμός είναι το έτος παραγωγής
4 - 2014
5- 2015
Το αίτημά σας για την ενημέρωση σχετικά με την ημερομηνία παραγωγής στον ιστότοπο θα γίνει. "

Στο διαδίκτυο γράφουν ότι υπάρχει ακόμη μια σήμανση, στην οποία δεν υπάρχει πρώτο γράμμα "Κ"
Σχέδιο σήμανσης:
1.2. Γράμματα - η θέση του φυτού.
3. Το τελευταίο ψηφίο του έτους.
4. Η επιστολή που υποδεικνύει τον μήνα: (Α - Ιανουάριος, Β - Φεβρουάριος, Γ - Μάρτιος, Δ - Απρίλιος, Ε - Μάιος, ΣΤ - Ιούνιος, Γ - Ιούλιος, Νοέμβριος, L - Δεκέμβριος).
5.6. Την ημέρα του μήνα.
  Παράδειγμα σήμανσης: KJ9I03
KJ - τοποθεσία εγκατάστασης (Κορέα, Kwangju), 3 Σεπτεμβρίου 2009
Champion Pilot Drive, δύναμη διεθνή χάλκινο
Dong Ah Tire & Rubber Co, Ltd, Κορέα
Ο τόπος σήμανσης βρίσκεται πάνω στο καπάκι πάνω από τους αντίθετους ακροδέκτες πόλων. Η μπαταρία εισέρχεται στη Ρωσία με ξηρή φόρτιση - η ημερομηνία πλήρωσης υποδεικνύεται στο πλάι της ετικέτας.
Παράδειγμα: (σηματοδοτεί την ημερομηνία κατασκευής, όχι τη συμπλήρωση!) B2D01, όπου: B είναι ο αριθμός γραμμής παραγωγής, 2 είναι το 2012, D είναι ο μήνας (A είναι Ιανουάριος, Β είναι Φεβρουάριος, , F - Ιούνιος, G - Ιούλιος, Η - Αύγουστος, Ι - Σεπτέμβριος, Ι - Οκτώβριος, Κ - Νοέμβριος, Ι - Δεκέμβριος), 01 - Πληροφορίες υπηρεσίας.
Παράδειγμα: (επισήμανση της ημερομηνίας πλήρωσης) "πλημμυρίστηκε, χρεώθηκε 07.12".
ΗΠΑ
Στην περίπτωση του πλαστικού, το έτος και η ημέρα της παραγωγής πιέζονται έξω από το πλάι (το πρώτο ψηφίο είναι το έτος, τα άλλα τρία είναι η ημέρα της απελευθέρωσης).
Για παράδειγμα, 3117, δηλαδή 117 ημέρες 2013
Exide, Centra
Η εταιρεία EXIDE Technologies (ΗΠΑ) διέθετε εμπορικά σήματα Ολοκαίνουργιο, Αμερικάνικο, BIG, Centra (Πολωνία, Πόζναν), Πρωταθλητής, Χλώριο Ισχύς Ισχύος, Deta, Emisa, Exide, Fulmen, Hagen, Luac Power, Μαραθώνιος, Sonnenchein, Sprinter, Trailblaizer, Tudor, York.
Ο κώδικας βρίσκεται στην υπόθεση. Το πρώτο ψηφίο είναι το έτος κατασκευής, το δεύτερο γράμμα είναι ο μήνας (Α-Ιανουάριος, Β-Φεβρουάριος, Άγιος Μάρτιος, D-Απρίλιος, E-Μάιος κ.λπ.).
Πορτογαλία, εμπορικό σήμα που ανήκει στην EXIDE
Σύμφωνα με το μέλος του φόρουμ μας Pawelll: "Tudor παράγεται εδώ στη Λευκορωσία, όπου υπάρχει bison, δηλαδή, σε exide εξοπλισμού."
Ο αλφαριθμητικός κωδικός, όπου το δεύτερο γράμμα είναι το έτος: V είναι το 2008, το W είναι το 2009, το X είναι το 2010, το Y είναι το 2011, το Z είναι το 2012, το A είναι το 2013, το B το 2014 κ.λπ. Το πέμπτο γράμμα είναι ο μήνας της απελευθέρωσης: από τον Α έως το Λ (Α-Ιανουάριος, Σε-Φεβρουάριος, Στ. Μάρτιος, D-Απρίλιος, E-Μάιος, F-Ιούνιος, J-Οκτώβριος, K-Νοέμβριος, L-Δεκέμβριος).
Παράδειγμα: OY24HPX66J - κυκλοφόρησε τον Αύγουστο του 2011.
Εξαψήφιος κωδικός: 1ος ψηφίο - γραμμής, 2,3ο ψηφίο - εβδομάδα, 4ο ψηφίο - ημέρα της εβδομάδας, 5ος ψηφίο - έτος κατασκευής, 6ος ψηφίο - τύπος μπαταρίας.
Sznajder
Ο κωδικός βρίσκεται στην μπροστινή πλευρά του καλύμματος της μπαταρίας στην πλευρά της ετικέτας. Η σήμανση εφαρμόζεται με ζεστό ανάγλυφο και χρησιμοποιείται ένας ψηφιακός τύπος σήμανσης που αποτελείται από 10 (δέκα) αριθμούς.
1,2,3,4 ψηφία - ο κωδικός εργοστασιακής εσωτερικής μπαταρίας (αμπέρ / ρολόι και θήκη μπαταρίας). Για παράδειγμα: 0555 είναι μια μπαταρία 55Α / Η στο μπλοκ L1. 0563 είναι μια μπαταρία 62 A / H στη μονάδα L1. Το 0572 είναι μια μπαταρία 75 Ah στη μονάδα L2.
Το 5 ψηφίο είναι ένας τύπος πλέγματος. Για παράδειγμα: 5 είναι ένα πλέγμα SCX (SBX ...., κλπ.).
6 ψηφία - βάρδια, η οποία έκανε τη συναρμολόγηση της μπαταρίας. Για παράδειγμα: 1 - πρώτη στροφή, 2 - δεύτερη στροφή, 3 - τρίτη βάρδια.
7, 8, 9ο ψηφίο - ημέρα του έτους. Για παράδειγμα: 280 - 7 Οκτωβρίου
Από το 10ο ψηφίο που αφαιρείται η μονάδα καθορίζεται - το έτος κατά το οποίο παρήχθη η μπαταρία. Για παράδειγμα: 1 δείχνει ότι η μπαταρία κατασκευάστηκε το 2010 ή το 0 δείχνει ότι η μπαταρία κατασκευάστηκε το 2009.
Τα τελευταία τέσσερα ψηφία υποδεικνύουν την ημερομηνία που η μπαταρία εγκαταλείπει τη γραμμή συναρμολόγησης (η μπαταρία είναι η μπαταρία και οι πλάκες μέσα σε αυτήν). Οι επακόλουθοι τεχνολογικοί κύκλοι που φέρνουν την μπαταρία στην πλήρη ετοιμότητά της για εφαρμογή, λαμβάνονται υπόψη από το εργοστάσιο χωριστά.
Ο κωδικός βρίσκεται στο εξώφυλλο. Το τρίτο ψηφίο είναι το έτος, το τέταρτο γράμμα είναι ο μήνας (Α-Ιανουάριος, Β-Φεβρουάριος, Στ. Μάρτιος, -Δ-Απρίλιος, Ε-Μάιος κ.λπ.).
Μαρκάρισμα στον αρνητικό τερματικό: Το πρώτο και το δεύτερο ψηφίο είναι η εβδομάδα (01-53), το τρίτο και τέταρτο ψηφίο είναι το έτος.
Η ελευθερία των Δελφών
Delphi Automotive Systems, Πολωνία
Ο τόπος σήμανσης είναι το πάνω μέρος του σώματος από την πλευρά του δείκτη στη γωνία μακριά από αυτό.
Παράδειγμα: 16 2GF, όπου 16 είναι η ημέρα του μήνα, 2 είναι το τελευταίο ψηφίο του έτους (2012), G είναι ο μήνας (Ιούλιος), F είναι η χώρα παραγωγής (Γαλλία).
(Α - Ιανουάριος, Β - Φεβρουάριος, Γ - Μάρτιος, Δ - Απρίλιος, Ε - Μάιος, ΣΤ - Ιούνιος, Γ - Ιούλιος, Η - Αύγουστος,
Inci Aku Exmet, Ultra Hugel Inci Exide
Τουρκία
Ο τόπος σήμανσης βρίσκεται κοντά στο θετικό τερματικό.
Παράδειγμα: 17 10 12 (17 Οκτωβρίου 2012).
Gillette Magico, έξτρα εκκίνηση, Graisburg, χρυσό άλογο, ασιατικό άλογο, μαύρο άλογο, ιπποδύναμη, λευκό άλογο
Εργοστάσιο μπαταριών SOMBOR (Σερβία)
Τόπος σήμανσης στο εξώφυλλο: 1.2 - τα τελευταία ψηφία του έτους, 3.4 - την εβδομάδα του έτους, 5.6 - πληροφορίες για την υπηρεσία.
Παράδειγμα: 115022 - 2011, εβδομάδα 50 (τέλος Δεκεμβρίου).
MONBAT (ENERBERG)
Στις μπαταρίες χρησιμοποιούνται δύο τύποι κωδικοποίησης:
1. Στην μπροστινή πλευρά, αριστερά 9 ψηφία
Παράδειγμα σήμανσης: από - 655023546
Θέση αποκρυπτογράφησης
1 τύπου κράματος
2 Ο αριθμός των θετικών πλακών στο σχεδιασμό της μπαταρίας
3 Αριθμός αρνητικών πλακών στο σχεδιασμό της μπαταρίας
4 Η παρουσία ενός διαχωριστή με γυαλισμένο γυαλί 1 - αν είναι, 0 - αν απουσιάζει (εφαρμόζεται μόνο σε μια βαριά ομάδα)
5η ημέρα της εβδομάδας (2 μ.μ.)
6.7 Ημερολογιακή εβδομάδα
8 χρόνια
9 Αριθμός ταξιαρχίας
2) Στο πίσω μέρος του καλύμματος (Ο κωδικός αποτελείται από 6 ψηφία, βρίσκεται στα δεξιά - 290842 και εμφανίζει την ημερομηνία φόρτισης της μπαταρίας)
Θέση αποκρυπτογράφησης
1.2 Αριθμός
3.4 Μήνας
5 χρόνια
6 Σειριακός αριθμός
Ο συνδυασμός των δύο κωδικών δίνει - ένα μοναδικό σειριακό αριθμό μπαταρίας, που βρίσκεται στο πίσω μέρος του καλύμματος στα αριστερά.
SEBANG GLOBAL ΜΠΑΤΑΡΙΑ (WESTA JIS)

Παράδειγμα σήμανσης:
K T 4 F 25
1 2 3 4 5
1 εργοστασιακός κωδικός κατασκευαστή (K: Kwang-ju, C: Chang-won)
2 Κωδικός Γραμμής Παραγωγής (A, B, C ... ..Z)
3 Κώδικας έτους παραγωγής (2008 ......)
4 Κωδικός μήνα παραγωγής (A, Ιανουάριος, B, Φεβρουάριος, C, Μάρτιος .... L, Δεκέμβριος)
5 Κωδικός ημερομηνίας παραγωγής (01.02.03 ... 31)
A-mega
LLC "Megatex" Ουκρανία, Donetsk περιοχή, Konstantinovka,
Επισήμανση στο κάλυμμα της μπαταρίας: Το πρώτο, δεύτερο και τρίτο ψηφίο είναι η ημέρα του έτους. Το τέταρτο και το πέμπτο ψηφίο είναι τα τελευταία ψηφία του έτους.
Παράδειγμα: 210/12 - 210 ημέρες (τέλος Ιουλίου) του 2012.
WESTA (WESTA)
MNPK "WESTA", Ουκρανία
Ο κώδικας σήμανσης που εφαρμόζεται στο κάλυμμα της μπαταρίας περιλαμβάνει:
  ημερομηνία παραγωγής μπαταριών (υποχρεωτικές πληροφορίες) ·
  πληροφορίες σχετικά με τη μπαταρία και τις συνθήκες παραγωγής (αριθμός γραμμών παραγωγής και ταξιαρχίες). Οι πληροφορίες σχετικά με τις συνθήκες παραγωγής σας επιτρέπουν να επαναφέρετε τις παραμέτρους της διαδικασίας σε περιπτώσεις εγγύησης.
Ελαφριά μπαταρία
Ο κώδικας αποτελείται από δύο ομάδες αριθμών: στην πρώτη ομάδα υπάρχουν τέσσερις αριθμοί, στη δεύτερη ομάδα υπάρχουν έξι αριθμοί.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Εφιστούμε την προσοχή σας! Μια ελαφριά ομάδα επαναφορτιζόμενων μπαταριών παράγεται σε δύο εργοστάσια: WESTA Industrial και WESTA Dnepr. Ο κώδικας σήμανσης "VESTA-Industrial" είναι μεγαλύτερος και έχει μεγαλύτερη ανάγλυφη γραμματοσειρά.
CJSC "VESTA-Dnepr"
Θέση αποκρυπτογράφησης
1 αριθμός ταξιαρχίας
2 αριθμούς γραμμών
3, 4 χωρητικότητα μπαταρίας
5, 6 Έτος
7 εξάμηνο (1 ή 2)
8 Ο αύξων αριθμός του μήνα σε εξάμηνα (1-6)
Το πρώτο ήμισυ του δεύτερου εξαμήνου του έτους
1η Ιανουαρίου 1 Ιουλίου
2 Φεβρουαρίου 2 Αυγούστου
3 Μαρτίου 3 Σεπτεμβρίου
4 Απριλίου 4 Οκτωβρίου
5 Μαΐου 5 Νοεμβρίου
6 Ιουνίου 6 Δεκεμβρίου
9, 10 Ημέρα (ημέρα του μήνα)
Για μπαταρίες ονομαστικής χωρητικότητας 100 Ah, ο αριθμός γραμμής δεν υποδεικνύεται, ο αριθμός στη θέση αυτή χρησιμοποιείται για να δηλώσει την χωρητικότητα. Παράδειγμα: 1100 102301
VESTA-Βιομηχανική CJSC
Ο κωδικός σήμανσης αποτελείται από δύο ομάδες αριθμών: στην πρώτη ομάδα υπάρχουν τέσσερις αριθμοί, στη δεύτερη ομάδα υπάρχουν έξι αριθμοί.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
1 Αριθμός γραμμής παραγωγής
2, 3, 4 ονομαστική χωρητικότητα των μπαταριών
5 Το τελευταίο ψηφίο του έτους της μπαταρίας
6 εξάμηνο (1 ή 2)

8, 9 Ημέρα (ημέρα του μήνα)
10 Αριθμός ταξιαρχίας του κατασκευαστή
Βαριά ομάδα μπαταριών που παράγονται από την VESTA-Dnepr CJSC και την VESTA-Industrial CJSC
Ο κωδικός σήμανσης αποτελείται από 8 ψηφία.
1 2 3 4 5 6 7 8
Θέση αποκρυπτογράφησης
1, 2, 3 χωρητικότητα μπαταρίας
4, 5 Αριθμός του έτους
6 εξάμηνο (1 ή 2)
7 Ο αύξων αριθμός του μήνα κατά το εξάμηνο (1-6)
8 αριθμό ταξιαρχίας
  Ο κώδικας αποτελείται από δύο ομάδες αριθμών: στην πρώτη ομάδα υπάρχουν τέσσερα ψηφία, στη δεύτερη ομάδα υπάρχουν έξι αριθμοί: 1234 567890.
  Σχέδιο σήμανσης:
1 - αριθμός γραμμής παραγωγής,
2, 3, 4 - μεμονωμένος κωδικός παρτίδας.
  5 - το τελευταίο ψηφίο του έτους.
6 - μισό έτος.
7 - τον αύξοντα αριθμό μηνός κατά το εξάμηνο: Πρώτο εξάμηνο: 1 - Ιανουάριος, 2 - Φεβρουάριος, 3 - Μάρτιος, 4 - Απρίλιος, 5 - Μάιος, 6 - Ιούνιος. Δεύτερο εξάμηνο: 1η Ιουλίου και ούτω καθεξής ...
8,9 ημέρες (ημέρα του μήνα)
0 - αριθμός ταξιαρχίας (2 ψηφία είναι δυνατά)
  Παράδειγμα σήμανσης: 2260 311321
  Ερμηνεία: Η επαναφορτιζόμενη μπαταρία παράχθηκε στη γραμμή παραγωγής αριθ. 2, 260 - ένας μεμονωμένος κωδικός παρτίδας. Ημερομηνία παραγωγής: 2013, 1ο εξάμηνο, 1 μήνας, 21ος (21 Ιανουαρίου 2013). Αριθμός ταξιαρχίας 1
  Σε σχέση με τη μεταφορά της παραγωγής στο εργοστάσιο του Kursk, από το 2015, το σύστημα σήμανσης έχει αλλάξει:
  Παράδειγμα: 0713 1 25346
0713 είναι η ημερομηνία παραγωγής της μπαταρίας, όπου 07 είναι ο μήνας, 13 είναι ο χρόνος
1-shift αριθμό
25346 είναι ο σειριακός αριθμός της κατασκευασμένης μπαταρίας.
  Ο αριθμός ακολουθίας επαναφέρεται στην αρχή κάθε μήνα.
  Η βαριά ομάδα μπαταριών σημειώνεται λίγο διαφορετικά.
  Παράδειγμα σήμανσης βαριάς ομάδας μπαταριών: 14010243
Αποκρυπτογράφηση:
Η μπαταρία έχει χωρητικότητα 140 A / h, που παράγεται το 2010, 2ο εξάμηνο, 4 μήνες του δεύτερου εξαμήνου (Οκτώβριος), ταξιαρχία αριθ. 3.
Αρκουδάκι, Tyumen Batbear, Αρκτική Batbear, Yamal:

  Ο κώδικας σήμανσης εφαρμόζεται στην θήκη της μπαταρίας στην αντίθετη πλευρά της κεντρικής ετικέτας χρησιμοποιώντας διάτρηση λέιζερ. Τα έξι ψηφία στο πίσω μέρος της μπαταρίας αποκωδικοποιούνται ως MM.YYYY.
  Παράδειγμα σήμανσης: 102011
  Αποκωδικοποίηση: Ημερομηνία κατασκευής - Οκτώβριος 2011.
  Παράδειγμα σήμανσης βαριάς ομάδας μπαταριών: 1113
  Αποκρυπτογράφηση: Κυκλοφόρησε τον 11ο μήνα του 2013.
Ακτέχ, Όριον, Τέρας:
Ο κώδικας σήμανσης εφαρμόζεται στο επάνω κάλυμμα. Οι μπαταρίες της μονάδας Aktekh φέρουν την ετικέτα της αρχής του M.M.GG.
  Παράδειγμα σήμανσης: 0513
  Αποκωδικοποίηση: Ημερομηνία κατασκευής - Μάιος 2013.
Cobat, Τιτάν (Standart, Euro Silver, Arctic Silver, Asia Silver, Vaiper):
Περιοχή Nizhny Novgorod, Bor. ZD "Tubor"
  Από τον Αύγουστο του 2011, η ημερομηνία κατασκευής εφαρμόζεται στις μπαταρίες του εργοστασίου TUBOR χρησιμοποιώντας έναν εκτυπωτή και έναν ειδικό αλφαριθμητικό συνδυασμό. Τοποθέτηση - στο καπάκι της μπαταρίας, στο κέντρο. Ο κώδικας περιέχει 5 χαρακτήρες: 12345
  Σχέδιο σήμανσης:
  1 ημέρα της εβδομάδας.
  2, 3 - τον αύξοντα αριθμό της εβδομάδας του έτους (από 01 έως 53). 4 - έτος (Λατινικό γράμμα): (Έτος - Επιστολή) 2011 - H, 2012 - V, 2013 - N, 2014 - Z, 2015 - P, 2016 - A, 2017 - S, 2018 - T, 2019 - X, 2020 - L;
  5 - αριθμός βάρδιου.
  Παράδειγμα σήμανσης: 208Η1
  Αποκωδικοποίηση: 2 - Τρίτη 08 - όγδοη εβδομάδα N - 2011 1 - πρώτη μετατόπιση. Η μπαταρία κυκλοφόρησε στις 22 Φεβρουαρίου 2011 στην πρώτη βάρδια.
Σήμανση μέχρι τον Αύγουστο του 2011: TITAN, TITAN ARCTIC
1, 2 ψηφία - αριθμός
3, 4ο ψηφίο - μήνα
5ο, 6ο ψηφίο - έτος
7ο ψηφίο - εργοστασιακή γραμμή
Ista standart
LLC Doz Energoavtomatika, Ουκρανία
Ο τόπος σήμανσης είναι το πάνω καπάκι, πάνω από την ετικέτα.
Παράδειγμα: 2144, όπου 2 είναι ο αριθμός παραγωγής, 1 είναι το τελευταίο ψηφίο του έτους (2011), 44 είναι ο αριθμός της εβδομάδας (Νοέμβριος).
Για τις μπαταρίες που κατασκευάζει η ISTA-Center, η επισήμανση είναι διαφορετική, για παράδειγμα: 131224, όπου 1 είναι ο αριθμός παραγωγής, 3 είναι ο αριθμός ταξιαρχίας, 12 είναι το έτος κατασκευής, 24 είναι ο αριθμός εβδομάδας (αρχές Ιουνίου).
ΠΑΖ, Σελήνιου
CJSC "Μονάδα μπαταρίας Podolsk" (PAZ)
Ο τόπος σήμανσης είναι η διαμήκης πλευρά του καπακιού.
Παράδειγμα: OTK040112, όπου το OTK04 είναι η σφραγίδα και ο αριθμός του ελεγκτή, 0112 είναι ο μήνας και το έτος κατασκευής (Ιανουάριος 2012).
Μπαταρία Tyumen
JSC "Tyumen Battery Factory", Ρωσία
Η θέση σήμανσης είναι η διαμήκης πλευρά του καπακιού.
Παράδειγμα: 12 11 09 5, όπου 12 είναι ο μήνας (Δεκέμβριος), 11 είναι τα τελευταία ψηφία του έτους (2011), 09 είναι η ημέρα, 5 είναι ο αριθμός ταξιαρχίας.
Akom (Forward, Bravo, Αντιδραστήρας)
CJSC "AKOM"
Στις μπαταρίες Akom (Forward, Bravo, Reactor), η ημερομηνία κυκλοφορίας βρίσκεται στην κορυφή του καλύμματος. 6 ψηφία και γράμμα:
1,2 μήνες. 3,4 έτος. 5.6 - ημέρα. κώδικα αλλαγής γραμμάτων.
Παράδειγμα: 07 14 15 M θα διαβαστεί ως 15 Ιουλίου 2014
Έρως
OJSC "εργοστάσιο μπαταριών Komsomolsk-on-Amur"
Τόπος σήμανσης - στο τερματικό συν. Παράδειγμα: 02 12, όπου 02 είναι ο μήνας (Φεβρουάριος), 12 είναι ο χρόνος (2012).
OJSC "Εγκαταστήστε τα. V.A. Degtyarev "
Ο τόπος σήμανσης είναι το επάνω κάλυμμα. Παράδειγμα: 0112 - Ιανουάριος 2012.
Bison
LLC Ασύρματα συσσωρευτές
Τοποθέτηση σήμανσης είναι η επάνω αριστερή γωνία του καλύμματος της μπαταρίας.
Παράδειγμα: 2G03E1. 2 - 2012, G - μήνα (Ιούλιος), 03 - αριθμός, E - γραμμή συναρμολόγησης, 1 - κωδικός χωρητικότητας (55 Α * h).
(Α - Ιανουάριος, Β - Φεβρουάριος, Γ - Μάρτιος, Δ - Απρίλιος, Ε - Μάιος, ΣΤ - Ιούνιος, Γ - Ιούλιος, Η - Αύγουστος,
Κάθοδο

JV "UzExides" υπό τον έλεγχο της LLC "NPO" Κάθοδος "
Ο τόπος σήμανσης βρίσκεται στο πλάι της θήκης. Οι μπαταρίες προέρχονται από το εργοστάσιο σε ξηρή μορφή (μη εγχυματοποιημένη) και χύνεται στην Αγία Πετρούπολη για την παραγωγή NPO "Κάθοδος".
  Ένα παράδειγμα σήμανσης - "Πληρωμένο χρεώνεται Δεκέμβριος, 2011".
Πιλοτικό, πιλοτικό ασήμι, ηλεκτροπαραγωγή
OOO Elektroistochnik, Ρωσία, Saratov
Ο τόπος σήμανσης είναι το επάνω κάλυμμα. Παράδειγμα: ZALIT 0512 (Μάιος 2012).
BARS, Unikum
Kainar Technologies Καζακστάν
Τοποθετήστε τη σήμανση στο εξώφυλλο: 1 2 3 4 5 6
1,2,3 - ημέρα του έτους
4 - αριθμό ταξιαρχίας
5,6 χρόνια
ΤΙΤΑΝ Bi-Force
Κριμαίας Συσσωρευτής "Ukrprominvest"
Στο καπάκι όλων των μπαταριών που κατασκευάζονται στο εργοστάσιο της Ukrprominvest Crimean Battery Factory υπάρχει ένας ειδικός εξαψήφιος κωδικός, για παράδειγμα: 120520, όπου το 12 είναι το έτος κατασκευής (2012). 05 - μήνα αποδέσμευσης (Μάιος). 20 - την εβδομάδα κατά την οποία απελευθερώνεται η μπαταρία.
Ημερομηνία κυκλοφορίας μπαταρίας:
Όλα τα προϊόντα Varta έχουν σχεδόν όλες τις παραμέτρους με την υψηλότερη απόδοση. Η ποιότητα της υψηλότερης κατηγορίας δεν επιτρέπει οποιαδήποτε προβλήματα στη λειτουργία των μπαταριών Varta. Αυτό το υψηλό επίπεδο εξασφαλίζεται με τη χρήση των τελευταίων εξελίξεων και των πλέον σύγχρονων τεχνολογιών παραγωγής. Όλες οι μπαταρίες Varta έχουν τις υψηλότερες τεχνικές και επιχειρησιακές επιδόσεις, παρέχοντας περισσότερη ισχύ και αξιοπιστία. Ποια είναι τα πλεονεκτήματα των μπαταριών Varta;
ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ VARTA ULTRA DYNAMIC:
   -Περισσότερη ποιότητα.
   - Περισσότερο από αρκετή ισχύ για αυτοκίνητα με υψηλή κατανάλωση ενέργειας.
   - Ανώτερη αντοχή σε κραδασμούς και προστασία από διαρροές.
   - Χάρη στη χρήση της τεχνολογίας AGM - μια απίστευτα μεγάλη διάρκεια ζωής της μπαταρίας.
   ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ - μπαταρία Varta Silver  Δυναμική:
   - Βέλτιστη για τα περισσότερα αυτοκίνητα.
-Παραγωγή της υψηλότερης κατηγορίας.
   -Ideal για τα πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητα.
   - Προορίζεται για αυτοκίνητα με μεγάλη κατανάλωση ενέργειας.
   ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ - μπαταρία Varta Blue  Δυναμική:
   -Κατάλληλο για αυτοκίνητα οποιουδήποτε τύπου.
   - Η αυξημένη ισχύς, λειτουργία χωρίς αποτυχία.
   -PerFrame τεχνολογία εξασφαλίζει μεγάλη διάρκεια ζωής της μπαταρίας?
   -Οι πωλήσεις Leader.
   Πλεονεκτήματα Varta Black Dynamic:
   - Κατάλληλο για όλα τα στάνταρ αυτοκίνητα.
   - Καλή ικανότητα και ρεύμα εκκίνησης.
   - επαρκές επίπεδο ισχύος και υψηλή αξιοπιστία,
   -PeerFrame τεχνολογία εξασφαλίζει μεγάλη διάρκεια ζωής της μπαταρίας.
Ωστόσο, για να αξιοποιήσετε πλήρως τις μπαταρίες Varta στο ακέραιο, κατά την αγορά μιας μπαταρίας, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι δεν αγοράζετε εμπορεύματα που έχουν λήξει. Η ημερομηνία κατασκευής της μπαταρίας είναι αρκετά δύσκολο να προσδιοριστεί. Στην περίπτωση της μπαταρίας εφαρμόζεται ένα ειδικό εννιά ψηφίο κρυπτογράφησης, αποτελούμενο από δύο γράμματα και επτά αριθμούς.
Το γράμμα №1 είναι ο κωδικός της χώρας στην οποία βρίσκεται ο κατασκευαστής:
   Α - Βιέννη (Αυστρία) ·
   C - Ceska Lipa (Τσεχική Δημοκρατία);
   Ε (G) - Guardamar-Burgos (Ισπανία) ·
   F (R) - Rouen (Γαλλία) ·
   Η - Ανόβερο (Γερμανία);
   S - Halsfred (Σουηδία).
   Ο αριθμός 1 είναι ο αύξων αριθμός του μεταφορέα.
   Αριθμός επιστολής 2 - Απαραίτητα έξοδα αποστολής:
   E - για εγκατάσταση στο όχημα όταν συναρμολογείται στο εργοστάσιο αυτοκινήτων.
   V - προς πώληση σε αλυσίδες λιανικής πώλησης.
   Αριθμός 2 - το έτος κατασκευής (το τελευταίο στον αριθμό του έτους).
   Στοιχεία αριθ. 3 και αριθμός 4 - μήνας κατασκευής, όπου:
   81 (01) - Ιανουάριος, 82 (02) - Φεβρουάριος, ....... , 92 (12) - Δεκέμβριος.
   Αριθμοί αριθ. 5 και αριθμός 6 - ημέρα κατασκευής (μήνας).
   Ο αριθμός 7 είναι ο αριθμός αλλαγής.
Για παράδειγμα, ο ανάγλυφος αριθμός: G5V0050620334
Μπαταρία που παράγεται στην Ισπανία / στον 5ο μεταφορέα / προς πώληση στις αλυσίδες λιανικής πώλησης / το 2010 / Μάιος / 6η / 2η βάρδια.
 

Πηγή ➤ΟΜΑΔΑ ΖΗΤΑ ΒΕΤΕΡΑΝΟΙ

1 σχόλιο:

  1. Εξαιρετική πληροφορία για τις μπαταρίες αυτοκινήτων. Γίνεται όμως να γίνει ενημέρωση των εικόνων επειδή δεν φαίνονται; Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή