Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2020

Απο κεφ αλισμός μέσα σε εκκλησία στην Γαλλία – Δύο νεκ ροί και πολλοί τραυματίες από μα χαίρι…



ΟΜΑΔΑ ΖΗΤΑ βετεράνοι ➤ Νέο επεισόδιο βίας στη Νίκαια της Γαλλίας, όπου σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν – εκ των ο οποίων ο ένας αποκεφαλίστηκε μέσα σε εκκλησία.


Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και πολλοί τραυματίστηκαν, μετά από επίθεση με μαχαίρι κοντά σε εκκλησία στη Γαλλία.

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες μιλούν για αποκεφαλισμό 70χρονου άνδρα μέσα στη βασιλική της Νοτρ Νταμ στη Νίκαια – κάτι που μεταδίδει και το τοπικό μέσο Nice-Matin.

Οι πρώτες πληροφορίες έκαναν λόγο για έναν νεκρό, ωστόσο, όπως ανακοινώθηκε προ ολίγου από τη γαλλική αστυνομία, οι νεκροί είναι δύο.

Ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών, Ζεράλντ Νταρμανέν τόνισε πως σε εξέλιξη βρίσκεται αστυνομική επιχείρηση στην πόλη.

Όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος Κριστιάν Εστροσί, ο δράστης της επίθεσης συνελήφθη. Σύμφωνα με ρεπορτάζ τοπικών μέσων, ο δράστης δέχτηκε τα αστυνομικά πυρά κατά τη διάρκεια της σύλληψής του και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Όπως δήλωσε ο δήμαρχος, όλα δείχνουν πως η επίθεση ήταν τρομοκρατική ενέργεια.

​Η αστυνομία διενέργησε ελεγχόμενη έκρηξη στην περιοχή, ενώ ζήτησε από τους πολίτες να μείνουν μακριά από το σημείο κατά τη διάρκεια της επιχείρησης της ομάδας πυροτεχνουργών.

Ο υπουργός Εσωτερικών συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη προκειμένου να εκτιμηθεί η κατάσταση ενώ αναμένεται η ανάπτυξη μονάδων κρίσης για τη διαχείριση της εν εξελίξει επιχείρησης ασφαλείας. Ενός λεπτού σιγή για τα θύματα της νέας επίθεσης τήρησαν τα μέλη της γαλλικής Εθνοσυνέλευσης.

Το νέο αυτό περιστατικό βίας έρχεται μόλις δύο εβδομάδες μετά τη σοκαριστική δολοφονία δια αποκεφαλισμού τού καθηγητή Σαμουέλ Πατί από έναν 18 τσετσενικής καταγωγής, επειδή έδειξε στους μαθητές του σατιρικά σκίτσα του Μωάμεθ.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου