Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2020

Ενέδρα θανάτου σε γνωστό ποινικό στα Βριλήσσια – Νεκρός από καταιγισμό πυροβολισμών



ΟΜΑΔΑ ΖΗΤΑ βετεράνοι ➤Tο θύμα Δημήτρης Καπετανάκης απασχολούσε τις Αρχές  για περισσότερες από τρεις δεκαετίες - Τον πυροβόλησαν μέσα από αυτοκίνητο που βρέθηκε λίγο αργότερα καμένο στο Χαλάνδρι
Επαγγελματίες εκτελεστές που «ναυλώθηκαν» έναντι μεγάλου χρηματικού ποσού για να σβήσουν από τον χάρτη τον 56χρονο Δ. Κ. Κ, βλέπουν οι αναλυτές του Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής, πίσω από τη μαφιόζικη δολοφονία το μεσημέρι της Τετάρτης στα Βριλήσσια.

Το θύμα, για περισσότερες από τρεις δεκαετίες, απασχολούσε την Ασφάλεια για υποθέσεις της νύχτας, συμβολαίων θανάτου, ροζ κυκλωμάτων στις οποίες εμπλέκονταν ακόμη και επίορκοι αστυνομικοί. Τελευταία φορά το όνομα του είχε αναφερθεί στο πόρισμα της ΕΥΠ για κύκλωμα διεφθαρμένων αξιωματικών που τα «έπαιρναν» χοντρά για να προστατεύουν studio και οίκους ανοχής στην Αττική.

Ο 56χρονος Δημήτρης Καπετανάκης αν και μεγάλο όνομα στο χώρο της βαριάς παρανομίας, κινούνταν πάντοτε στο παρασκήνιο, απέφευγε τα φώτα της δημοσιότητας και ελάχιστες είναι οι φωτογραφίες του κυρίως από παλιές υποθέσεις.

Οι εκτελεστές, χρησιμοποίησαν τουλάχιστον δυο αυτοκίνητα και από ότι φαίνεται γνώριζαν λεπτομέρειες για τη ζωή του Δ. Κ. Κ. Του έστησαν καρτέρι έξω από το σπίτι του στα Βριλήσσια, γνωρίζοντας προφανώς τις ώρες που μπαίνει και βγαίνει αλλά και το γεγονός ότι ένιωθε άτρωτος αφού οι πρώτες πληροφορίες λένε ότι δεν ελάμβανε μέτρα αυτοπροστασίας.

Στις 3:20 το μεσημέρι, την ώρα που βρισκόταν στην οδό Υμηττού, τον γάζωσαν από κοντινή απόσταση, δίνοντας του μάλιστα και χαριστική βολή στο κεφάλι. Στη συνέχεια απομακρύνθηκαν με τη μαύρη BMW και λίγα χιλιόμετρα πιο κάτω στο Πάτημα Χαλανδρίου, εγκατέλειψαν το όχημα αφού πρώτα έβαλαν φωτιά και το έκαψαν.

Στη συνέχεια εξαφανίστηκαν με άλλο όχημα που είχαν σταθμεύσει στο σημείο. Αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι άκουσαν τουλάχιστον 6-7 πυροβολισμούς και ένα μαύρο αυτοκίνητο να εξαφανίζεται ενώ όταν πλησίασαν τον άνδρα που ήταν αιμόφυρτος στη μέση του δρόμου, ήταν ήδη νεκρός.

Οι πρώτες ενδείξεις μιλάνε για τουλάχιστον δυο άτομα, που ενήργησαν με επαγγελματισμό και ακρίβεια χωρίς να αφήσουν πίσω τους το παραμικρό στοιχείο.

Οι αστυνομικοί σε πρώτη φάση προσπαθούν να διαπιστώσουν αν το συμβόλαιο θανάτου έχει σχέση με μια άλλη εκτέλεση που έγινε ένα χρόνο πριν και συγκεκριμένα τον Οκτώβριο, στο Χαΐδάρι με θύμα τον 50χρονο επιχειρηματία Δ. Μ, με τον οποίο ο 56χρονος διατηρούσε άριστες σχέσεις και στενή συνεργασία.

Πότε έγινε γνωστός στις Αρχές ο “Καπές”

Πρόκειται για παλιό γνώριμο της ΕΛ.ΑΣ. καθώς ήταν γνωστός για ληστείες, εκβιασμούς και φυσικά για εμπλοκή στην υπόθεση του “Συνδικάτου του Εγκλήματος”.

Συγκεκριμένα, για συνέργεια στην ανθρωποκτονία του εκτελεστή του Συνδικάτου Βασίλη Σούφλα, το πτώμα του οποίου είχε βρεθεί το 1996 στον Ωρωπό. Υπενθυμίζεται ότι “το Συνδικάτο του Εγκλήματος”, σύμφωνα με την Ασφάλεια Αττικής είχε προχωρήσει στις δολοφονίες 11 ατόμων.

Παράλληλα, είχε κατηγορηθεί ως ηθικός αυτουργός για τη δολοφονική επίθεση με βιτριόλι σε βάρος του γνωστού ποινικολόγου, Παύλου Σαράκη το 2007. Η επίθεση είχε γίνει στη συμβολή των οδών Θαρύπου και Λυσιμαχίας στο Νέο Κόσμο, βραδινή ώρα, τραυματίζοντας τον δικηγόρο σοβαρά. Ακολούθησαν αλλεπάλληλες χειρουργικές επεμβάσεις, οι οποίες ανάγκασαν τον Παύλο Σαράκη να βγει εκτός δικηγορικής δράσης για τουλάχιστον μια τριετία.

Δημήτρης Καπετανάκης: H μεγάλη ληστεία στη γαλακτοβιομηχανία “Δέλτα”

Ο Καπετανάκης είχε συλληφθεί για τη ληστεία που είχε γίνει στις 10 Ιουνίου του 2001 στην γνωστή γαλακτοβιομηχανία “Δέλτα” με λεία 169.000.000 δραχμές.

Ο ίδιος μαζί με άλλα δύο άτομα κατάφεραν να μπουν στην εταιρεία χωρίς να γίνουν αντιληπτοί και στη συνέχεια φορώντας κουκούλες, έδεσαν το λογιστή με χειροπέδες σε σώμα καλοριφέρ και από το ανοιχτό χρηματοκιβώτιο πήραν τα χρήματα και κατάφεραν να διαφύγουν.

Δημήτρης Καπετανάκης: Η παρακάτω φωτογραφία είναι από την σύλληψή του πριν από 19 χρόνια για την συγκεκριμένη υπόθεση
Δημήτρης Καπετανάκης: Η ΕΥΠ και το κύκλωμα σωματεμπορίας

Ο Καππές-Καπετανάκης είχε απασχολήσει τις Αρχές και με την εμπλοκή του στη δικογραφία της ΕΥΠ η οποία διερευνάται ήδη από τις εισαγγελικές Αρχές, στις οποίες εμπλεκόταν και ο επίσης δολοφονημένος, Δημήτρης Μάλαμας.

Νωρίτερα είχε κατηγορηθεί ως ηθικός αυτουργός της επίθεσης που είχε δεχθεί με βιτριόλι ο ποινικολόγος, Παύλος Σαράκης, ο οποίος είχε συγκρουστεί με κύκλωμα διεφθαρμένων αστυνομικών.

Στο παρελθόν και συγκεριμένα το 2010 ο Καππές-Καπετανάκης είχε συλληφθεί ως εγκέφαλος κυκλώματος σωματεμπορίας. Εκείνη την περίοδο στα χέρια της ανακρίτριας έφταναν και 800 «καυτές» τηλεφωνικές συνομιλίες.

Τότε αποκαλύφθηκαν πολλά για τους «εντιμότατους φίλους» του Καππέ-Καπετανάκη, του οποίου οι επιχειρήσεις (διαφημιστική, εταιρεία που εκδίδει μια εφημερίδα και ένα περιοδικό, καθώς και μια εταιρεία ενοικιάσεως πολυτελών σκαφών) βρίσκονταν ήδη στο «μικροσκόπιο» της Επιτροπής για το Ξέπλυμα του Βρώμικου Χρήματος.

Δημήτρης Καπετανάκης: Σύμφωνα με στοιχεία της δικογραφίας του 2010, την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη η δεύτερη επιχείρηση, το βράδυ της 28ης Μαρτίου, η οποία «καρφώθηκε» από ένστολους που συμμετείχαν  τόσο στην ίδια επιχείρηση όσο και σε προηγούμενες, ο κατηγορούμενος συνομιλούσε:

1) Με πρώην κατηγορούμενο -οπαδό του Ολυμπιακού- στην πολύκροτη υπόθεση της δολοφονίας του φιλάθλου του Παναθηναϊκού, Μιχάλη Φιλόπουλου. Ο άνθρωπος αυτός ακούγεται στις συνομιλίες ως ο ενδιάμεσος κρίκος μεταξύ του Καπέ και αρχιφύλακα της Υποδιεύθυνσης Οργανωμένου Εγκλήματος.

Ο «ενδιάμεσος» επικοινωνεί με τον Καπέ το απόγευμα της 28ης Μαρτίου. Ο Καπές του ζητάει να μάθει «από τον φίλο του» τι γίνεται, διότι έχει σοβαρή πληροφόρηση ότι «από αύριο αρχίζει το παιχνίδι». Ο ενδιάμεσος μετά από εφτά λεπτά επικοινωνεί με το κινητό τηλέφωνο του αρχιφύλακα, αλλά ο ένστολος του λέει ότι «έχει δουλειά, αλλά θα βρεθούν να τα πουν από κοντά».

Το βράδυ της 28ης Μαρτίου (λίγες ώρες πριν από την προγραμματισμένη δεύτερη αστυνομική επιχείρηση) ο Καπές τηλεφωνεί σε μέλος της εγκληματικής ομάδας και του λέει ότι «τον πήρε τηλέφωνο ο φίλος τους», ο «βασικός μέτοχος» και ότι «η επιχείρηση εγκρίθηκε για αύριο το πρωί»!

Στις 9.23 της επομένης, ο Καπές τηλεφωνεί σε συνεργάτη του και του λέει ότι «ο φίλος» (ο ίδιος αστυνομικός) δεν μπορεί να μιλήσει «διότι έχουν βγει ομάδα».

Η ομάδα ήταν, βέβαια, το ολιγομελές Τμήμα της Ασφάλειας, που προσπαθούσε να συλλάβει τη συμμορία. Ανάμεσά τους και ο «λύκος», που φορούσε την «προβιά» του αστυνομικού! Εξεταζόμενος, ο αστυνομικός παραδέχτηκε τις συνομιλίες, ασκήθηκε εναντίον του ποινική δίωξη για συμμετοχή στην εγκληματική ομάδα και τέθηκε σε διαθεσιμότητα.

Όσο για τον «ενδιάμεσο», πληροφορίες τον φέρουν να ασκεί χρέη οδηγού σε εκδότη μεγάλης οικονομικής εφημερίδας.

2) Ένας ακόμα έντιμος φίλος του Καππέ-Καπετανάκη είναι ο διοικητής του Τμήματος Ασφαλείας βορείων προαστίων. Ο «εγκέφαλος» παίρνει τηλέφωνο στις 20 Ιανουαρίου 2010 τον αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ. (την ημέρα που εξελισσόταν η πρώτη-αναβληθείσα επιχείρηση) και με ύφος «εργοδότη», του ζητάει να τσεκάρει δύο νούμερα αυτοκινήτων, που, όπως προκύπτει, ανήκουν σε συμβατικά αυτοκίνητα της Ασφάλειας.

ό

 
S

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου