Παρασκευή 30 Ιουλίου 2021

Σωτήρια επέμβαση του συναδέλφου Γιώργου Σπυρόπουλου εκτός υπηρεσίας ! (Θέλω να δώσω τέλος στην ζωή μου)ΦΩΤΟ



ΟΜΑΔΑ ΖΗΤΑ βετεράνοι ➤Θέλω να δώσω τέλος στην ζωή μου.


Δεν αντέχω άλλο ,και θέλω να το δώσω εγώ ,όχι ο άλλος,γιατί δεν λειτουργεί τίποτα ,ουτε δίκαιο ,ούτε θεσμοι,ούτε κοινωνικές υπηρεσίες!

Στην Αχαΐα Αστυνομικοί κατάφεραν να πείσουν  γυναίκα μην κρεμαστεί από γέφυρα του ΟΣΕ .

Η περίπτωση στο Διακοπτό Αχαΐας ,με την απόπειρα αυτοκτονίας γυναίκας ,και τον συνάδερφο παλιό Ζητά Γιώργο Σπυρόπουλο ,που περνώντας από το σημείο εκτός υπηρεσίας  , αντέδρασε μαζί με συναδέλφους της ΔΙΑΣ Αιγίου ,και του τοπικού Αστυνομικού τμήματος!


Η ανάγκη πλέον ,να αλλάξει ο νόμος και οι διαδικασίες για τις κακοποιημένες γυναίκες,και τις αυστηρές ενέργειες των κοινωνικών και όχι μόνο υπηρεσιών!


"Θέλω να δώσω τέλος στην ζωή μου.

Δεν αντέχω άλλο ,και θέλω να το δώσω εγώ ,όχι ο άλλος που με σκοτώνει στο ξύλο,γιατί δεν λειτουργεί τίποτα ,ουτε δίκαιο ,ούτε θεσμοι,ούτε κοινωνικές υπηρεσίες!"


Είναι αυτές οι στιγμές ,που θα σου τύχουν μια φορά στην ζωή σου ,ακόμα και εκτός υπηρεσίας ,και όμως θα πρέπει να κάνεις το καλύτερο.


Επτά το πρωί στην διασταύρωση της Πούντας στο Διακοπτό Αχαΐας,στην γέφυρα της παλαιάς σιδηροδρομικής γραμμής , ανέβαινα με το αμάξι,και βλέπω μια κοπέλα να έχει δέσει ένα σχοινί στο ικρίωμα ,και να έχει περάσει την θηλιά στον λαιμό της !

Την ίδια στιγμή ,ένας κόμπος με σφίγγει στον λαιμό,και μια γροθιά στο στομάχι με ξυπνά από την πρωινή νύστα!


Σταματώ δέκα μέτρα πιο πάνω , κατεβαίνω από το αμάξι , έχοντας σκεφτεί σε ελάχιστα δευτερόλεπτα ,τι πρέπει να κάνω ,και την ρωτώ : Κοπελιά τι κάνεις εκεί?τι συμβαίνει ? 

Τι πρόβλημα έχεις να σε βοηθήσω?

Η κοπέλα ,άρχισε με σωστό ΣΥΝΤΕΤΑΓΜΕΝΟ και ΟΡΘΌ ΛΟΓΟ ,να μου φωνάζει ότι όλα είναι "σκατά",έχει κακοποιηθεί από τον πρώην σύντροφό της  ,είναι μάνα ανηλίκου παιδιού ,έχει βιαστεί ,τρώει κάθε μέρα ξύλο,και της σβήνει τσιγάρα πάνω της ,της ρίχνει καυτό λάδι ,της γκρέμισε το σπίτι ,και της το έκαψε , απειλεί το ανήλικο παιδί της ,και όταν ήταν λίγων μηνών έγκυος από αυτόν ,την χτύπησε ανελέητα μέχρι να αποβάλει!

Της λέει συνεχώς ότι και φυλακή να μπει ,έχει "άλλους" έξω να την καθαρίσουν ,και αυτή και το παιδί της!

ΣΟΚ και μόνο ΣΟΚ ,αλλά και οργή .


Της λέω ηρέμησε σε παρακαλώ , είμαι   Αστυνομικός ,και ότι θέλεις είμαι εδώ..

Μην με πλησιάσεις μου λέει ,τίποτα δεν κάνετε και εσείς ,αυτός που με βασανίζει , είναι υπόδικος για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε Αστυνομικό και είναι ελεύθερος,και μετά από όλα όσα έχει κάνει και σε μένα δεν τον πειράζει κανείς!

Ακόμα είχε ανεβάσει προσωπικές τους στιγμές σε πορνοκαναλο στο ίντερνετ ,χωρίς να γνωρίζει η κοπέλα τίποτα ότι την κατέγραφε.


Επίσης έχει φάει ξύλο έξω από κοινωνική υπηρεσία του Βόλου ,και δεν κάλεσε κανένας την Αστυνομία,την πάτησε με την μηχανή του να την σκοτώσει ,και είναι ακόμα έξω !

Οι διάφορες συλλογικότητες κακοποιημένων γυναικών ,της συνέστησαν να βρει δικηγόρο (Λες και δεν το ήξερε)

Αμέσως παίρνω τηλέφωνο την Αμεση Δράση Αχαΐας,και έναν απόστρατο συνάδελφο Αξιωματικό από τα Καλάβρυτα στην ομάδα Ζ Αττικής,τον Θοδωρή!

Σε λίγο έρχονται οι ΔΙΑΣ , εξαιρετικοί και άψογοι συνάδερφοι,και προσπαθούμε να ηρεμήσουμε την κοπέλα ,η οποία δεν καπνίζει ούτε τσιγάρο.

Δεν μας αφήνει να πλησιάσουμε ,και μέχρι να έρθει το περιπολικό , προσπαθούμε να την κάνουμε να μας εμπιστευθεί , εξιστορώντας τα μαρτύρια που έχει περάσει ,αλλά και πόσο απαράδεκτο είναι το σύστημα μας ,αφού μόνο ΝΕΚΡΗ μια κακοποιημένη γυναίκα θα βρει το δίκιο της τελικά!

Έχουν περάσει περίπου δύο ώρες,έχει έρθει και γυναίκα συνάδερφος ,που της μιλάει συνέχεια  ,και κάποια στιγμή από την συνεχόμενη κουβέντα ,βλέπω ότι η προσοχή της διαφεύγει...

Ένας συνάδερφος το καταλαβαίνει ,και κάνει κίνηση απέναντι από μένα ,την αρπάζουμε ακριβώς πάνω στο κενό της γέφυρας και την τραβάμε μέσα .


Πηγαίνουμε στο τμήμα για καταθέσεις , ακολουθούν οι ενέργειες των "υπηρεσιών"


Η Εισαγγελέας υπηρεσίας ,και παρόλο που έχω πει ότι η κοπέλα ήταν σε πλήρη διαύγεια πνεύματος ,και με συγκροτημένο λόγο ,(ούτε τσιγάρο κάπνιζε), διατάζει την ψυχιατρική της εξέταση (Σωστά) , αλλά δεν την βλέπει να μιλήσουν από κοντά , (γιατί η όλη διαδικασία , είναι εντελώς λάθος από την θεσμοθέτηση της )να πει όλα αυτά τα αίσχη που έγιναν εις βάρος της Και μαζί με αυτό ,ενα παμπάλαιο  σύστημα προανακριτικής ,και ανακριτικής διαδικασίας  .


Ο νόμος για την κακοποίηση γυναικών ,και την ενδοοικογενειακή βία πρέπει να αλλάξει από χθές ,και να γίνει το συγκεκριμένο αδίκημα πολύ πιο σκληρό ,και σίγουρα άμεσα να αποδίδεται ποινή στον δράστη,χωρίς ελαφρυντικά ,και φυσικά χωρίς ιδιαίτερα ελαφρυντικά ,όπως ψυχολογικά προβλήματα κτλ!

 Να υπάρχουν αυστηρές ΑΜΕΣΕΣ ποινές στους δράστες ,και πλήρη προστασία της γυναίκας από τέτοιου είδους καθάρματα!


Η σημερινή διαδικασία δένει τα χέρια των Αστυνομικών ,αλλά πολύ περισσότερο των δικαστών!


Εάν δεν αλλάξουμε όλο το σύστημα απόδοσης δικαιοσύνης ,θα έχουμε κάθε εβδομάδα νεκρές γυναίκες ,και κάθε μέρα κακοποιημένες γυναίκες


Εάν δεν αλλάξουμε όλο το σύστημα απόδοσης δικαιοσύνης ,θα έχουμε κάθε εβδομάδα νεκρές γυναίκες ,και κάθε μέρα κακοποιημένες γυναίκες ,που θα φεύγουν από τα σπίτια τους ,για να βρεθούν πολλούς νομούς μακριά , δίνοντας τέλος στην ζωή τους , κρεμασμένες από γέφυρες!

Ας σκεφτούμε μόνο ότι έχουμε αδερφές ,που θα μπορούσαν να πέσουν θύματα τέτοιων κτηνών !




Πηγή ➤Giorgos Spyropoulos



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου