Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015

Διαβάστε για να κλάψετε: Πόσα χρωστά ο Έλληνας και πόσα ο Ελβετός!


ΟΜΑΔΑ ΖΗΤΑ βετεράνοι ➤
Η φτώχεια και ο παράς…

 Είναι να μην πάρουν φόρα οι ξένοι χρηματοπιστωτικοί οργανισμοί, ασφαλιστικές εταιρίες και λοιποί και αρχίσουν να αξιολογούν την Ελλάδα βάση των δεικτών της οικονομίας της. Τότε τα πράγματα γίνονται άσχημα για εμάς και η αισιοδοξίας μας πέφτει στα τάρταρα!

Αλλά αυτά τα οικονομικά αποτελέσματα είναι από τα χειρότερα για τον Έλληνα πολίτη και δείχνει με τα μελανότερα χρώματα το επίπεδο διαβίωσης που έχει περιέλθει ο λαός μας.

Τα Ελληνικά νοικοκυριά ήταν το 2014 τα φτωχότερα στη Δυτική Ευρώπη σε περιουσιακά στοιχεία – τραπεζικές καταθέσεις, χρηματοπιστωτικά ή ασφαλιστικά προϊόντα. Αυτό το εφιαλτικό αν και πραγματικό σενάριο αποκαλύπτει η ετήσια έκθεση για τον Παγκόσμιο Πλούτο της ασφαλιστικής εταιρίας Allianz.

Βάσει της έρευνας, αν αφαιρεθούν τα χρέη που τους βαρύνουν, τα κατά κεφαλήν καθαρά περιουσιακά στοιχεία των Ελλήνων ανήλθαν το 2014 στα 11.645 ευρώ, με τη χώρα να καταλαμβάνει την τελευταία θέση ανάμεσα στις 15 χώρες της Δυτικής Ευρώπης και στην 26η θέση από τις 53 χώρες της κατάταξης.

Στην πρώτη θέση της λίστας τόσο στη Δυτική Ευρώπη όσο και στον κόσμο βρίσκεται η Ελβετία, με κάθε κάτοικο να έχει καθαρά περιουσιακά στοιχεία 157.446 ευρώ.

Στην παγκόσμια κατάταξη ακολουθούν οι ΗΠΑ, με 138.714 ευρώ ανά κάτοικο και η Βρετανία με 86.233 ευρώ. Στην τελευταία θέση βρίσκεται το Καζακστάν, όπου τα περιουσιακά στοιχεία κάθε κάτοικου ανέρχονται στα 406 ευρώ.

Σε ότι αφορά το χρέος που έχει ο Έλληνας αυτό αγγίζει τα 11.105 ευρώ – το χαμηλότερο χρέος στη Δυτική Ευρώπη – με του Ελβετούς να βρίσκονται και εδώ και στην πρώτη θέση, καθώς οφείλουν ο καθένας 80.860 ευρώ. Αρκετά παράδοξο θα μας πείτε και δίκιο θα έχετε, καθώς συνεχώς μας «τριβελίζουν» τα αυτιά για το τεράστιο χρέος των Ελλήνων κλπ κλπ

Το στοιχείο όμως που θα σας αφήσει «κάγκελο» είναι η περιουσία των νοικοκυριών σε ολόκληρο τον κόσμο, η οποία ξεπερνά την κεφαλαιοποίηση κάθε εταιρίας στο κόσμο, ακόμη τα χρέη που έχουν τα κράτη, όπως για παράδειγμα η Ελλάδα.

Κρατηθείτε!

Σύμφωνα με την έκθεση, η ακαθάριστη περιουσία των νοικοκυριών σε όλο τον κόσμο αγγίζει το ρεκόρ των 136 τρισεκ. ευρώ – υψηλότερα από την αξία όλων των εισηγμένων εταιριών του κόσμου και όλου του κρατικού χρέους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου