Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2015

ΕΓΙΝΕ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ!!! ΣΥΝΕΛΑΒΑΝ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ!!!


ΟΜΑΔΑ ΖΗΤΑ βετεράνοι ➤
ΑΛΛΑ ΜΗΝ ΧΑΙΡΕΣΤΕ.... ΟΧΙ ΕΔΩ...

Ο στρατός της Μπουρκίνα Φάσο συνέλαβε τον μεταβατικό πρόεδρο της χώρας, όπως επίσης και τα μέλη της κυβέρνησης, ανακοινώνοντας πως αναλαμβάνει τη διακυβέρνηση της χώρας λίγες
εβδομάδες πριν τις προγραμματισμένες εκλογές. Στη συνέχεια, και ενώ στρατιωτικές δυνάμεις είχαν ανοίξει πυρ στον αέρα στην πρωτεύουσα για να διαλύσουν το συγκεντρωμένο πλήθος, ο αντισυνταγματάρχης Μαμαντού Μπαμπά ανέγνωσε στον τηλεοπτικό φακό στρατιωτικό ανακοινωθέν που επιβεβαίωνε ότι τη διακυβέρνηση πλέον έχει αναλάβει ο στρατός.

Κάλπες θα στήνονταν στις 11 Οκτωβρίου. Ο αντισυνταγματάρχης επέκρινε τον εκλογικό νόμο, ο οποίος αποκλείει τη συμμετοχή υποψηφίων του πρώην προέδρου - ο οποίος είχε πυροδοτήσει προ μηνών πολιτικό χάος, επιδιώκοντας να παρατείνει τη θητεία του.

Ο αντισυνταγματάρχης προανήγγειλε στο ανακοινωθέν «μία συνεπή και δίκαιη διαδικασία που θα οδηγήσει σε εκλογές που θα τους συμπεριλαμβάνουν όλους».

Πρώτη ξένη πρωτεύουσα που αντέδρασε ήταν το Παρίσι, καταδικάζοντας το πραξικόπημα.

Στη συνέχεια, ο ΓΓ του ΟΗΕ δήλωσε «εξοργισμένος» από την είδηση της σύλληψης του προέδρου και του πρωθυπουργού, καλώντας σε «άμεση απελευθέρωσή τους».

Και οι ΗΠΑ ανέφεραν πως «καταδικάζουν απερίφραστα κάθε απόπειρα κατάληψης της εξουσίας με εξωσυνταγματικά μέσα και επίλυση πολιτικών διαφορών με τη βία», καλώντας επίσης σε άμεση απελευθέρωση του προέδρου των μελών της κυβέρνησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου