Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2015

Συνελήφθη ο επιχειρηματίας Θ. Λιακουνάκος στο σπίτι του στη Φιλοθέη


ΟΜΑΔΑ ΖΗΤΑ βετεράνοι ➤
Συνελήφθη ο γνωστός επιχειρηματίας, Θωμάς Λιακουνάκος αργά το βράδυ της Δευτέρας στο σπίτι του στη Φιλοθέη για την υπόθεση των εξοπλιστικών προγραμμάτων.

Άντρες της Διεύθυνσης Οργανωμένου Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής με ένταλμα σύλληψης της ανακρίτριας που ερευνά τα σκάνδαλα για τα εξοπλιστικά, συνέλαβαν τον επιχειρηματία, Θωμά Λιακουνάκο στο σπίτι του στην Φιλοθέη.
Η εισαγγελική λειτουργός έχει εισηγηθεί την παραπομπή του επιχειρηματία, Θωμά Λιακουνάκου, για ηθική αυτουργία σε απιστία στην υπηρεσία.
Η δικογραφία για την υπόθεση - μέρος της μεγάλης έρευνας της Δικαιοσύνης για παράνομο χρήμα που φαίνεται να διακινήθηκε από εξοπλιστικά προγράμματα - αφορά στην προμήθεια από το υπουργεία 'Αμυνας 18 παρεμβολέων και 11 κέντρων ακρόασης, στο πλαίσιο του προγράμματος "Ηλεκτρονικός Πόλεμος", , που φέρεται να κόστισε περίπου 40 εκατομμύρια ευρώ .
 Στην πρότασή της η εισαγγελέας αναφέρει ότι το επίμαχο σύστημα παρεμβολής, που προσέφερε εταιρεία του κ. Λιακουνάκου, απέτυχε σε δοκιμές πεδίου που έγιναν το 2001, πριν προχωρήσει το υπουργείο στην υπογραφής της σύμβασης. Πλην όμως, σύμφωνα με την κ.Τσατσάνη, στην εταιρεία εκταμιεύθηκε ως προκαταβολή ποσό 34.515.615 ευρώ.
 Για την επίδικη προμήθεια υπήρξε αντιδικία μεταξύ των Δημοσίου και της εταιρείας η οποία δικαιώθηκε από τα διαιτητικά δικαστήρια που επιβάλλουν στο Ελληνικό Δημόσιο να καταβάλει αποζημίωση 3 εκατ. ευρώ και να επιστρέψει τις εγγυητικές επιστολές που είχε λάβει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου