Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2016

ΒΕΛΓΙΟ : €τρελάδικο. H αστυνομία και κατά του στρατού! (ΒΙΝΤΕΟ)

beteranizhta.blogspot.gr


ΟΜΑΔΑ ΖΗΤΑ βετεράνοι

Μετάφραση   ο Γιώργος του Κλικ

Σχόλιο μεταφραστή:
Από τότε που οι νεοσυντηρητικοί προκειμένου να μας γυρίσουν στον μεσαίωνα άρχισαν να ανακατεύουν και να ρημάζουν τον κόσμο με πολέμους, τρομοκρατία, “μέτρα”/ληστείες, καταπάτηση κάθε εργασιακού, πολιτικού, πολιτιστικού ή ανθρώπινου δικαιώματος, παραβίαση ακόμα και της πιο στοιχειώδους κοινής λογικής κοινωνικής συμβίωσης κλπ, ο πλανήτης έχει μετατραπεί σε τρελοκομείο.
Συμβαίνουν πράγματα που λίγα χρόνια πριν όποιος τα φανταζόταν θα τον έκλειναν σε τρελάδικο.
Ιδού το τελευταίο:
Τα “όργανα της τάξεως” πλάκωσαν στο ξύλο και χρησιμοποίησαν αντλίες νερού και τον απαραίτητο “χημικό τους εξοπλισμό” εναντίον... στρατιωτικών στην καρδιά της ευρωναζιστικής αυτοκρατορίας, την πρωτεύουσα μας, τις Βρυξέλλες.
Αλλά και αυτοί οι στρατιωτικοί, τι περίεργοι που είναι! Τι τους ζήτησαν στο κάτω κάτω; 7 χρονάκια περισσότερα για να βγουν στη σύνταξη. Πως αλλιώς θα τα φτιάξουμε τα ευρωστρατά μας; Με τεμπέληδες;
Έχουμε μια απορία μόνο.
Αφού οι Aστυνομικοί έκαναν χρήση των εργαλείων της δουλειάς τους, γιατί δεν έκαναν και οι στρατιωτικοί το ίδιο; 
  
Βέλγοι στρατιωτικοί συγκρούονται με την αστυνομία σε διαμαρτυρία εναντίον της αύξησης των ορίων ηλικίας για συνταξιοδότηση.

Αρκετές χιλιάδες Βέλγοι στρατιωτικοί έκαναν πορεία την Τρίτη στους δρόμους των Βρυξελλών εναντίον της αύξησης των ορίων συνταξιοδότησης συγκρουόμενοι κατά περιόδους με την αστυνομία.

Οι αρχές δήλωσαν ότι 8,500 στρατιωτικοί εκτός υπηρεσίας διαμαρτυρήθηκαν στο ιστορικό κέντρο της πόλης, με την αστυνομία καταστολής να κάνει χρήση πυροβόλων νερού αφού δέχτηκε καπνογόνα και κροτίδες από τους διαδηλωτές.



Τον τελευταίο χρόνο οι Βέλγοι στρατιωτικοί δούλεψαν ασταμάτητα φυλάσσοντας τα κτήρια της κυβέρνησης και της ΕΕ στις Βρυξέλλες σε υψηλό βαθμό συναγερμού μετά τις θανατηφόρες τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι το 2015 και στις Βρυξέλλες τον περασμένο Μάρτιο.



Η κυβέρνηση τον περασμένο μήνα ανακοίνωσε την αύξηση του ορίου ηλικίας για συνταξιοδότηση για στρατιωτικούς από τα 56 στα, τουλάχιστον, 63 χρόνια.

Η διαμαρτυρία έγινε την ημέρα του King's Feast, επίσημη αργία για στρατιωτικούς στους οποίους απαγορεύεται η απεργία στο Βέλγιο.




Πηγή: dailysabah

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου