Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2017

Η ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΚΛΙΜΑΚΩΝΕΤΑΙ...!!! ΒΓΗΚΕ ΞΑΝΑ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΤΟ «ΤΣΕΣΜΕ» ΚΑΙ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΠΡΟΣ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ...!!! ΜΟΝΟ ΤΟΡΠΙΛΗ... ΜΟΝΟ...!!!

beteranizhta.blogspot.gr


ΟΜΑΔΑ ΖΗΤΑ βετεράνοι
Λίγες ώρες μετά τη συνέντευξη του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά, ο οποίος διεμήνυσε ότι καμία τουρκική πρόκληση δεν θα μείνει αναπάντητη, η Τουρκία ανακοίνωσε ότι βγάζει το σκάφος Τσεσμέ στο Αιγαίο.

Συγκεκριμένα, οι τουρκικές αρχές το μεσημέρι της Τετάρτης εξέδωσαν Navtex (244/17), σύμφωνα με την οποία το σκάφος TCG CESME (Τσεσμέ), θα πραγματοποιήσει υδρογραφικές και ωκεανογραφικές έρευνες στο κέντρο του Βορείου Αιγαίου από τις 22 Φεβρουάριου. Οι έρευνες θα πραγματοποιηθούν στην περιοχή μεταξύ Άθω, Θάσου, Λήμνου και Σαμοθράκης.

Το θερμόμετρο της έντασης στο Αιγαίο φαίνεται πως ανεβαίνει επικίνδυνα, σύμφωνα με τα περιστατικά που περιγράφουν καθημερινά τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Χθες η εφημερίδα Ηurriyet της Τουρκίας περιέγραψε με εκτενές δημοσίευμα της ένα νέο περιστατικό που συνέβη στην περιοχή των Ιμίων, ενώ αργά το απόγευμα το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu περιέγραψε και δεύτερο, το πιο προκλητικό μετά την επίσκεψη του αρχηγού των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων στα Ίμια στις 29 Ιανουαρίου.

Τα περιστατικά αυτά διαψεύδονται από τις ελληνικές αρχές ωστόσο ο προβληματισμός είναι έντονος για το κλίμα που δημιουργεί η τουρκική πλευρά.

Δίνοντας συνέχεια στην τεχνητή ένταση που επιχειρούν να δημιουργήσουν οι γείτονες, η τουρκική εφημερίδα Hurriyet έγραψε χθες ότι πλοίο της τουρκικής ακτοφυλακής «έδεσε» στις βραχονησίδες των Ιμίων.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με όσα μετέδωσε η Ηurriyet, πλοιάριο της τουρκικής ακτοφυλακής, στο οποίο επέβαιναν πέντε Τούρκοι αξιωματικοί, βρέθηκε ανάμεσα στις δύο βραχονησίδες των Ιμίων, όπου έμεινε για δέκα λεπτά και στη συνέχεια οι αξιωματικοί άρχισαν να τραβούν φωτογραφίες και βίντεο.

Παράλληλα, η τουρκική εφημερίδα ανέφερε ότι ένα πλοίο του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού βρισκόταν σε απόσταση ενός μιλίου από το τουρκικό πλοιάριο, δηλαδή από την Καλόλιμνο και ότι στην περιοχή παρέμεναν δύο σκάφη της ελληνικής ακτοφυλακής και τρία της τουρκικής.

Επίσης, σύμφωνα πάντα με το τουρκικό δημοσίευμα, όταν ένα πλοίο μήκους 170 μέτρων της τουρκικής εταιρείας «Powership Μαύρη Θάλασσα», με την ονομασία «Yasinbey», πέρασε από την περιοχή των Ιμίων, προκάλεσε την κινητοποίηση της ελληνικής ακτοφυλακής.

Το ελληνικό σκάφος φέρεται μάλιστα να αναγκάστηκε να επιστρέψει, όταν ξεκίνησε σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής να κατευθύνεται προς το μέρος του. protothema.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου