Παρασκευή 12 Μαΐου 2017

ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ Αφγανοί είχαν χιλιάδες λαθραία πακέτα τσιγάρων και καπνού

beteranizhta.blogspot.gr


ΟΜΑΔΑ ΖΗΤΑ βετεράνοι
Αρχικά, οι αστυνομικοί κατέσχεσαν 180 πακέτα λαθραίων τσιγάρων και 603 συσκευασίες καπνού βάρους 30 κιλών και 150 γραμμαρίων
Δυο διαμερίσματα στην Πάτρα χρησιμοποιούσαν ως αποθήκες για τα χιλιάδες λαθραία πακέτα τσιγάρων και τις συσκευασίες καπνού που θα διακινούσαν, δυο Αφγανοί ηλικίας 28 και 37 χρόνων οι οποίοι συνελήφθησαν επ΄ αυτοφώρω από αστυνομικούς της  Ασφάλειας και της Ο.Π.Κ.Ε. τη στιγμή που φόρτωναν ένα μέρος τους σε δύο αυτοκίνητα.

Αρχικά, οι αστυνομικοί κατέσχεσαν 180 πακέτα λαθραίων τσιγάρων και 603 συσκευασίες καπνού βάρους 30 κιλών και 150 γραμμαρίων. Όταν, όμως, εντόπισαν τα δύο διαμερίσματα- αποθήκες, βρήκαν μέσα άλλα 18.638 πακέτα λαθραίων τσιγάρων και 1.310 συσκευασίες λαθραίου καπνού συνολικού βάρους 65 κιλών και 500 γραμμαρίων!

Οι αλλοδαποί οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών και τους ασκήθηκε δίωξη για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα, ενώ κατασχέθηκαν τα αυτοκίνητα τους. Τα συνολικά 18.818 πακέτα λαθραίων τσιγάρων και οι 1.913 συσκευασίες λαθραίου καπνού βάρους 95 κιλών και 650 γραμμαρίων παραδόθηκαν στο Τελωνείο Πατρών, το οποίο υπολόγισε τη συνολική αξία των διαφυγόντων δασμών και φόρων σε 85.991,82 ευρώ!

*** Πάλι στην Πάτρα, συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. δυο Πακιστανοί ηλικίας 34 και 16 χρόνων όταν ο έλεγχος που έγινε στο αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν αποκάλυψε 240 πακέτα λαθραίων τσιγάρων. Το όχημα κατασχέθηκε ως μέσο διακίνησης λαθραίων προϊόντων και οι αλλοδαποί, πάνω στους οποίους κατασχέθηκαν και 156 ευρώ, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών κατηγορούμενοι για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα.

*** Σε περιοχή της Καστοριάς, συνελήφθη από αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε. ένας 52χρονος Αλβανός, στην κατοχή του οποίου κατασχέθηκε μια συσκευασία με αδασμολόγητο καπνό βάρους ενός κιλού και 930 γραμμαρίων που εστάλη στο αρμόδιο Τελωνείο για τον υπολογισμό των διαφυγόντων φόρων και δασμών. Ο 52χρονος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καστοριάς.

*** Στην Καβάλα, άνδρες της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ.συνέλαβαν έναν 37χρονο Έλληνα μετά από έλεγχο, από τον οποίο διαπιστώθηκε ότι μετέφερε έξι συσκευασίες με αδασμολόγητο καπνό συνολικού βάρους 300 γραμμαρίων και 26 πακέτα τσιγάρων για τα οποία δεν έχουν καταβληθεί οι ανάλογοι φόροι και δασμοί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου