Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2022

ΤΟΥ ΑΡΧΙΦΥΛΑΚΑ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ Κύριε Υπουργέ ,με αφορμή την απόδραση των πέντε αλλοδαπών βαρυποινιτών



ΟΜΑΔΑ ΖΗΤΑ βετεράνοι ➤ΟΧΙ ΚΥΡΙΕ ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ


ΤΟΥ ΑΡΧΙΦΥΛΑΚΑ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ

ΥΠΗΡΕΤΩΝ ΣΤΟ ΜΕΤΑΓΩΓΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΎ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΚΡΗΤΗΣ


Κύριε Υπουργέ ,με αφορμή την απόδραση των πέντε αλλοδαπών βαρυποινιτών από τα κρατητήρια των Χανίων ,και τον ντόρο που δημιουργήθηκε έχω να σας πω τα εξής σε δημόσιο λόγο ,και τις αλήθειες που ίσως δεν τις έχετε υπόψην σας!

Δυστυχώς τα κρατητήρια στα Χανιά δεν έχουν ουδεμία προδιαγραφή για την παραμονή βαρυποινιτών κρατουμένων ,και σας επισυνάπτω την φωτογραφία με τα σάπια ,και πλήρως σκουριασμένα κάγκελα που θα μπορούσε να τα αφαιρέσει και ένα παιδί!

Τα μεταγωγικά οχήματα ,δεν κάνουν ούτε για την μεταφορά ζώων σε πανηγύρι ,και το περιπολικό του Μεταγωγών Ηρακλείου ,είναι σε κατάσταση ,που και ο ΟΔΔΥ να βγάλει σε δημοπρασία δεν θα το πάρει κανείς ,και το συντηρούμε με δικά μας μέσα!

Επίσης θα πρέπει να γνωρίζεται ότι γίνονται μεταγωγές από Αθήνα για Χανιά και , Παρασκευή η Σάββατο ,που για ανεξήγητο ,η εκτός επιχειρησιακής λογικής λόγο,,οι φυλακές Χανίων και Ηρακλείου δεν παραλαμβάνουν ,με αποτέλεσμα την παραμονή τους στα κρατητήρια των Χανίων που είναι ακατάλληλα,η στα κρατητήρια του Ηρακλείου ,που από ανάγκη ,θα πρέπει να συνυπάρχουν ποινικοί ,μαζί με παράνομους μετανάστες που ήδη κρατούνται ακόμα  και τέσσερις μήνες στα κρατητήρια!

Ετσι λοιπόν ενώ έχουμε παράνομους μετανάστες για απέλαση ,δεν μπορούμε να γνωρίζουμε ,εάν στις χώρες καταγωγής τους έχουν διαπράξει ποινικά αδικήματα , διότι πολλοί από αυτούς δεν αναφέρουν καν τα αληθινά στοιχεία τους,και είτε ανακαλύπτονται αργότερα ,είτε δεν μαθαίνονται ποτέ

Εύκολα αυτή  η ανάμιξη  μπορεί να οδηγήσει σε εκρηκτικές καταστάσεις εντός των κρατητήριων ,με απρόβλεπτες συνέπειες.

Επίσης το φιλότιμο των συναδέρφων που υπηρετούμε σε μια τόσο κρίσιμη υπηρεσία , παρότι θεωρείται «τιμωριτική», ξεπερνάει τα όρια του φιλότιμου, διότι γινόμαστε και ψυχολόγοι ,ακόμα και γιατροί , καθώς λόγω της πανδημίας ,είμαστε από την λογική αναγκασμένοι να κάνουμε εμείς οι ίδιοι τεστ σε όσους υπόδικους για οποιοδήποτε λόγο πρέπει να εισέλθουν στα κρατητήρια!

Με λίγα λόγια εφόσον έχουμε πανδημία ,εάν εμείς οι ίδιοι δεν κάναμε τα τέστ,η δεν δημιουργούσαμε θαλάμους καραντίνας,θα υπήρχε σοβαρό πρόβλημα ,γιατί στα κρατητήρια Ηρακλείου με τριάντα και σαράντα άτομα,δεν φρόντισε ο κρατικός μηχανισμός ,να υπάρχει ένας υγειονομικός υπάλληλος για την διενέργεια τεστ ,προς υποδοχή κρατουμένων!

Παρ όλα αυτά το αποτέλεσμα είναι  να έχουμε σχεδόν μηδενικά κρούσματα εντός των κρατητήριων ,σε αντίθεση με εμάς ,που σχεδόν το 90% έχει βγει θετικό στον COVID 19 ακόμα και δύο φορές τον τελευταίο χρόνο !

Ο έμμεσος χλευασμός που έχουν δεχθεί οι συνάδερφοι των Χανίων από τα ΜΜΕ είναι απαράδεκτος ,και φυσικά δεν αντικατοπτρίζει τις τρομερές αδυναμίες που σας ανέφερα πιο πάνω ,τις απαράδεκτες συνθήκες διαβίωσης των συναδέλφων ,τις λανθασμένες σε χρόνο μεταγωγές ,και τα απαρχαιωμένα οχήματα που διαθέτει η Κρήτη για τις ασφαλείς μεταγωγές των κρατουμένων!

Επίσης καλό θα είναι να ακουστεί ότι δεν είναι λίγες οι φορές που εμείς οι ίδιοι από την τσέπη μας , αγοράζουμε φάρμακα , είτε άλλα είδη πρώτης ανάγκης σε ανθρώπους που δεν έχουν μια στην τσέπη τους,και αντιμετωπίζουν κάποια προβλήματα ,που θα πρέπει να λύνονται στα κρατητήρια ,πριν την μεταγωγή τους σε κάποιο νοσοκομείο!

Εμάς λοιπόν που τις τελευταίες μέρες μας χλευάζει το σύνολο σχεδόν των κρητικών ΜΜΕ για την απόδραση των Χανίων ,καλό θα είναι όχι μόνο να ξεκαθαριστούν όλα τα προαναφερόμενα ,αλλά και το κράτος να φροντίσει και λίγο εμάς τους «Τιμωρημένους» των υπηρεσιών Μεταγωγών της Κρήτης!

Το φιλότιμο λοιπόν  δεν φτάνει μόνο για την εκτέλεση της υπηρεσίας μας .

Χρειάζονται ξεκάθαρες λύσεις ,και φυσικά την ανάλογη αλήθεια ,σε όλους όσους μας χλευάζουν ,χωρίς να έχουν δει ποτέ κελί , κρατούμενο με στερητικά σύνδρομα ,η ψυχολογικά προβλήματα ,και βγάζουν απέναντι μας χολή χωρίς λόγο και αιτία!

Δεν είμαστε τα εύκολα και εξιλαστήρια θύματα της κρατικής αδιαφορίας !

Το καθήκον μας το εκτελούμε στο έπακρο ,και με ανθρωπιά!



Με εκτίμηση

ΑΡΧΙΦΥΛΑΚΑΣ ΣΠΥΡΌΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

ΤΜΗΜΑ ΜΕΤΑΓΩΓΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΚΡΗΤΗΣ


Πηγή ➤ΑΡΧΙΦΥΛΑΚΑΣ ΣΠΥΡΌΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

ΤΜΗΜΑ ΜΕΤΑΓΩΓΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΚΡΗΤΗΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου