Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2024

Συνελήφθησαν οι «νταήδες» του νυχτερινού κέντρου που έκαναν κουμάντο στο νυχτερινό Γκάζι και έδερναν αστυνομικούς



ΟΜΑΔΑ ΖΗΤΑ βετεράνοι ➤Οι «νταήδες» του νυχτερινού κέντρου στο Γκάζι φαίνεται να είχαν βάλει στο μάτι αστυνομικούς, που διασκέδαζαν με τις παρέες τους σε ένα από τα πιο δημοφιλή μαγαζιά της περιοχής.


Δύο από τις επιθέσεις για τις οποίες κατηγορούνται ήταν εναντίον ένστολων, που ήταν εκτός υπηρεσίας, αλλά βρέθηκαν στο νοσοκομείο, καθώς τραυματίστηκαν σοβαρά.


Αν και όταν έγιναν οι καταγγελίες, οι υπεύθυνοι του καταστήματος δεν ήταν και τόσο συνεργάσιμοι με τις Αρχές, οι αστυνομικοί του Τμήματος Εκβιαστών πήραν τα καταγραφικά μηχανήματα και είδαν τους γεροδεμένους άντρες, που χτυπούσαν και τραμπούκιζαν θαμώνες ενώ ξυλοκόπησαν, χωρίς αφορμή, και τους συναδέλφους τους.


Από εκεί και μετά ήταν θέμα χρόνου να ταυτοποιήσουν τα στοιχεία τους.


Σε μια από τις επιθέσεις, τον περασμένο Σεπτέμβριο, η παρέα ενός αστυνομικού γιόρταζε τα γενέθλιά του, όταν κάποια στιγμή, λόγω της πολυκοσμίας, ακούμπησε την πλάτη ενός σερβιτόρου.


Προς στιγμή πήγε να δημιουργηθεί παρεξήγηση, αλλά με την παρέμβαση των ψυχραιμοτέρων το περιστατικό έληξε.


Μάλιστα, τα «πνεύματα ηρέμησαν» ακόμα περισσότερο, όταν ένας από τους επικεφαλής των σερβιτόρων κέρασε την παρέα και κάποια ποτά.


Εκείνη την ώρα κανείς δεν περίμενε τι θα επακολουθούσε.


Η περιγραφή των ιατρικών εξετάσεων είναι σοκαριστική, για τα μέλη της παρέας, που ξυλοκοπήθηκαν από τους «νταήδες».


Διαπιστώθηκαν, «κατάγματα ρινός, κακώσεις οδόντων κοπτήρων, ήπια ζάλη, κεφαλαλγία, εκτεταμένες εκχυμώσεις στην αριστερή κογχική χώρα, υπόσφαγμα αριστερού οφθαλμού, εκχύμωση με οίδημα στην ράχη της ρινός, πλατιά εκδορά στην αριστερά μετωπιαία χώρα, εκχύμωση στο δεξί κάτω βλέφαρο, βαρύ κάταγμα κλάδου κονδύλου της αριστερής κάτω γνάθου, κακώσεις κεφαλής και κάταγμα μέσης φάλαγγος της δεξιάς παράμεσου».


Επίσης, δύο από τα μέλη της συμμορίας κρατώντας από ένα πιστόλι, απείλησαν την παρέα, ενώ έφευγαν από το μαγαζί.


Στο δεύτερο περιστατικό, όπου και πάλι εμπλέκεται αστυνομικός που διασκέδαζε με την παρέα του, μέλη της συμμορίας επιτέθηκαν με σφοδρότητα και τους τραυμάτισαν.


Οι «φουσκωτοί» κατά τη διάρκεια της επίθεσης χρησιμοποίησαν κοκάλινα γάντια αναβάτη μοτοσικλέτας, προκειμένου να προκαλέσουν μεγαλύτερης έκτασης, σωματικές βλάβες.


Τέτοιου είδους γάντια εντοπίστηκαν στις κατ’ οίκον έρευνες που έγιναν από το Τμήμα Εκβιαστών.


Μάλιστα, είναι χαρακτηριστικό ότι στις έρευνες που έκαναν στα σπίτια οκτώ συλληφθέντων βρέθηκαν και τα ρούχα που φορούσαν τα βράδια των επιθέσεων, ενώ ένας από τους «πρωταγωνιστές» των ανωτέρω περιστατικών διαφεύγει της σύλληψης, με τις πληροφορίες να λένε ότι βρίσκεται στη γειτονική Αλβανία.


Οι ίδιες πηγές ενημέρωσης αποκάλυψαν στο edolio5 ότι πρόκειται για έναν 31χρονο από την Αλβανία, που φέρεται να είχε επαφές με τον 59χρονο Χρήστο Γιαλιά, ο οποίος δολοφονήθηκε πριν από μερικές εβδομάδες στη Μάνδρα Αττικής και του «προμήθευε» μέλη της συμμορίας όταν τους χρειαζόταν.


Τα μέλη της συμμορίας συμμετείχαν στα επεισόδια σε βάρος αστυνομικών κατά τη διάρκεια ποδοσφαιρικών αγώνων τον Ιούνιο του 2022 στην περιοχή του Ρουφ, αλλά και στους πυροβολισμούς που έπεσαν την περασμένη Κυριακή στη Μάνδρα, ενώ ήταν σε εξέλιξη ο αγώνας μεταξύ των ομάδων «ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ – ΜΑΝΔΡΑΪΚΟΣ». Να σημειωθεί ότι ο Γιαλιάς ήταν προέδρος στην ομάδα του Μανδραϊκού.


Αστυνομικοί που ασχολήθηκαν με την υπόθεση θεωρούν βέβαιο ότι τα μέλη της συγκεκριμένης συμμορίας έχουν διαπράξει και άλλες παρόμοιες πράξεις και για τον λόγο αυτό συνεχίζουν την έρευνα προκειμένου να «ξετυλίξουν» όλη τη δράση τους. Η ΕΛΑΣ δίνει μεγάλη σημασία στα όπλα που είχαν βρεθεί μετά την δολοφονία Γιαλιά στο εξοχικό του και αναμένει τα αποτελέσματα για το αν είχαν χρησιμοποιηθεί σε ενέργειες.


Είναι χαρακτηριστικό ότι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης υπήρχαν αναφορές από θαμώνες για τα συγκεκριμένα καταστήματα και τη συμπεριφορά των «φουσκωτών», ενώ οι ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων δεν είχαν κάνει καμία καταγγελία.


Μετά την ποινική δίωξη που τους ασκήθηκε, κρατούνται και θα απολογηθούν στον 26ο Ανακριτή Αθηνών την Παρασκευή.


Πηγή ➤https://www.epixirimatias.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου