Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2024

Πάτρα: Συνελήφθησαν μέλη γνωστής οικογενείας επιχειρηματιών με όπλο και «βαρύ» παρελθόν



ΟΜΑΔΑ ΖΗΤΑ βετεράνοι ➤Το 2013 τα δύο αδέρφια είχαν συλληφθεί για μια… ντουζίνα ληστείες τραπεζών, μέσα σε επτά μήνες, σε Αθήνα, Ναύπακτο, Ρόδο με λεία 180.000 ευρώ


Μπροστά στην «οικογένεια Ντάλτον» με παράδοση στις ληστείες τραπεζών, βρέθηκαν αστυνομικοί στην Πάτρα που έκαναν έναν έλεγχο σε αυτοκίνητο λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Τρίτης.

 Όλα ξεκίνησαν όταν οι αστυνομικοί θέλησαν να κάνουν έναν έλεγχο στο αυτοκίνητο που επέβαιναν δύο αδέλφια και μια γυναίκα που ήταν σύντροφος ενός εκ των δύο. Στη συμβολή των οδών Ακρωτηρίου και Μιλήτου, κοντά στο πανεπιστήμιο της πόλης, τους σταμάτησαν και αμέσως αναγνώρισαν ότι είχαν να κάνουν με τους ιδιοκτήτες καφετέριας στην Αχαϊκή πρωτεύουσα. Μόνο που στην κατοχή τους δεν είχαν κάποιο ζεστό ρόφημα από το κατάστημά τους αλλά ένα 9αρι πιστόλι το οποίο έφερε μία γεμιστήρα με δεκατέσσερα φυσίγγια. Οι αστυνομικοί στη συνέχεια ήταν ακόμα πιο προσεκτικοί καθώς δεν μπορούσαν να γνωρίζουν τι άλλο μπορεί να έκρυβε το όχημα.

Το ποινικό παρελθόν του 34χρονου, έδειξε την «ιστορία» του στο χώρο της παρανομίας (φωτογραφία του 2013)

Τα δύο αδέρφια, ηλικίας 34 και 28 ετών, και η 39χρονη φίλη τους οδηγήθηκαν στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πατρών για να σχηματιστεί σε βάρος τους δικογραφία για την κατοχή του παράνομου όπλου. Ωστόσο, κανείς δεν ξέρει που πήγαιναν… παρέα με το 9αρι πιστόλι ή μήπως ετοίμαζαν κάποια παράνομη ενέργεια. Το ποινικό παρελθόν του 34χρονου, αλλά και του τρίτου αδερφού που είναι στη φυλακή μαζί με τον πατέρα τους για υπόθεση ναρκωτικών, έδειξε την «ιστορία» του στο χώρο της παρανομίας.

Το 2013 το δύο αδέρφια είχαν συλληφθεί για μια… ντουζίνα ληστείες τραπεζών μέσα σε επτά μήνες στην Αθήνα, τη Ναύπακτο, με τη συνολική λεία τους να φτάνει τις 180.000 ευρώ!

Τότε μαζί με τον συνεργό τους έμπαιναν οπλισμένοι στα υποκαταστήματα, όπου ο ένας πήγαινε «εσωτερικά» των ταμείων και αφαιρούσε τα χρήματα, ενώ ο δεύτερος είχε το ρόλο του «τσιλιαδόρου», επιτηρώντας τον χώρο. Μάλιστα, ο ένας από τους αδελφούς, που είχε καταγραφεί από τις κάμερες των τραπεζών να φορά μπλούζα του Ολυμπιακού, είχε παρουσιαστεί λίγους μήνες αργότερα μόνος του στην Ασφάλεια Αττικής.

O ένας από τους αδελφούς, είχε καταγραφεί από τις κάμερες των τραπεζών να φορά μπλούζα του Ολυμπιακού (φωτογραφία του 2013)

Σε βάρος του εκκρεμούσε ένα ένταλμα σύλληψης για διακεκριμένες κλοπές και ληστείες στην Πάτρα σε υποκατάστημα τράπεζας και σε σούπερ μάρκετ και για δύο κλοπές μοτοσικλετών, οι οποίες «χρησιμοποιήθηκαν ως μέσα μετάβασης και διαφυγής στον τόπο των ληστειών». Επίσης, εκκρεμούσε ένα ένταλμα σύλληψης του Ανακριτή Πλημμελειοδικών Ρόδου για ληστεία σε υποκατάστημα τράπεζας στη Ρόδο και κλοπή μοτοσικλέτας, η οποία «χρησιμοποιήθηκε ως μέσο μετάβασης και διαφυγής στον τόπο της ληστείας».

Κατά την εξέτασή του, αποδέχτηκε και μια ληστεία στις 24-8-2013 σε τράπεζα στη Ναύπακτο, όπου μαζί με συνεργό του πήραν 10.360 ευρώ. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εποχής, ένα διάστημα κρυβόταν στο «νησί των Ιπποτών». Καθώς ήταν φανατικός οπαδός του Ολυμπιακού, και παρά το γεγονός ότι ήταν καταζητούμενος, είχε ρισκάρει προκειμένου να παρακολουθήσει έναν αγώνα της αγαπημένης του ομάδας, να πάει στην πόλη της Ρόδου.


Πηγή ➤

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου