Σάββατο 16 Μαρτίου 2024

Ασκήθηκε ποινική δίωξη για την υπόθεση του Όλιβερ στην Αράχωβα



ΟΜΑΔΑ ΖΗΤΑ βετεράνοι ➤H αρμόδια εισαγγελική Αρχή άσκησε ποινική δίωξη κατά προσώπου για κακουργηματικού χαρακτήρα πράξη στην υπόθεση που αφορά τον βασανιστικό θάνατο του χάσκι Όλιβερ στην Αράχωβα τον Δεκέμβριο του 2023. Παράλληλα έχει παραγγελθεί κύρια ανάκριση.


Η υπόθεση είχε προκαλέσει το κοινό αίσθημα έπειτα από τις καταγγελίες φιλοζωικών σωματείων αλλά και από τους ισχυρισμούς του ιδιοκτήτη του σκύλου πως το άτυχο ζώο κακοποιήθηκε και βιάστηκε από άνθρωπο και οι Αρχές προσπαθούν τα το συγκαλύψουν.

Για την εξιχνίαση της υπόθεσης είχε κινητοποιηθεί και το ανθρωποκτονιών της ΕΛ.ΑΣ προκειμένου να βρεθεί το τι ακριβώς είχε συμβεί αφού ακόμα και οι κτηνίατροι που εξέτασαν το ζώο διαφωνούσαν μεταξύ τους για τα αίτια θανάτου.

Τελικά ενώ υπήρχε η ενημέρωση πως ο Όλιβερ μπορεί να πέθανε έπειτα από επίθεση αγέλης σκύλων, η εισαγγελική Αρχή ασκεί ποινική δίωξη σε συγκεκριμένο άτομο.

Τώρα έρχεται η σειρά του ανακριτή όπου αναμένεται να καλέσει μεταξύ άλλων και το κατηγορούμενο πρόσωπο να απολογηθεί και θα κρίνει, αφού λάβει τη σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα, για το εάν θα παραμείνει ελεύθερο με περιοριστικούς όρους ή θα οδηγηθεί στις φυλακές. Αναμένονται εξελίξεις…


Πηγή ➤

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου