Πέμπτη 14 Μαρτίου 2024

Συγχαρητήρια στο Μίμη Δομάζο: Δωρεάν η Ακαδημία Ποδοσφαίρου του με μόνη «πληρωμή» την τροφή για αδέσποτα



ΟΜΑΔΑ ΖΗΤΑ βετεράνοι ➤Μ. Δομάζος: «Δημιουργήσαμε δωρεάν ακαδημία ποδοσφαίρου, μόνο αντίτιμο οι τροφές για αδέσποτα»


Με αφορμή τη συνέντευξή του την Τετάρτη 6 Μαρτίου στην εκπομπή «Στούντιο 4» στην ΕΡΤ1, ο Μίμης Δομάζος, ο πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής που θεωρείται ως ένας από τους καλύτερους Έλληνες ποδοσφαιριστές όλων των εποχών, περιγράφει την πρωτοβουλία του να δημιουργήσει την πρώτη δωρεάν Ακαδημία Ποδοσφαίρου στην Ελλάδα, με τον όρο να προσφέρουν οι συμμετέχοντες τροφή για τα αδέσποτα ζώα.

Συγκεκριμένα αναφέρθηκε στην επαγγελματική του πορεία του στα γήπεδα, αλλά και για το πως κατάφερε να ισορροπήσει τη καριέρα του με την προσωπική του ζωή.

Εκεί βρισκόταν και η κόρη του, Πόπη Δομάζου, που αποκάλυψε πτυχές της προσωπικής του ζωής. Ο κ. Δομάζος μοιράστηκε τις δύσκολες στιγμές της παιδικής του ηλικίας, καθώς και τα πρώτα του βήματα στον κόσμο του ποδοσφαίρου, από την Άμυνα Αμπελοκήπων μέχρι τον Παναθηναϊκό.

«Οι γονείς μου δεν ήθελαν να παίζω ποδόσφαιρο και νομίζω ότι δεν θα γινόμουν ποδοσφαιριστής αν δεν χώριζαν στα 10 μου. 
Τότε δεν βγάζαμε χρήματα από το ποδόσφαιρο, σκεφτείτε ότι παίζαμε όταν ήμασταν μικροί ξυπόλυτοι ποδόσφαιρο. Δεν επιζητούσα την αναγνωρισιμότητα και πίστευαν όλοι οι άλλοι γύρω μου ότι θα γινόμουν σπουδαίος εκτός από εμένα!», εξηγεί.


Αναφέρθηκε και στα τελευταία περιστατικά βίας στα γήπεδα και συνέκρινε τη σημερινή με τη δική του εποχή λέγοντας ότι τότε οι φίλαθλοι ήταν καλοί.


Ο Μίμης Δομάζος ανακοίνωσε επίσης τη πρωτοβουλία που είναι μια από τις πρώτες στην Ελλάδα και αποτελεί έναν τρόπο για να στηριχθούν οι αδέσποτοι φίλοι, δίνοντας την ευκαιρία σε παιδιά ηλικίας από 5 έως 14 ετών να προπονούνται δωρεάν. Αντί για αμοιβή, οι συμμετέχοντες φέρνουν τροφή για τα αδέσποτα ζώα μια φορά το μήνα.

Συγκεκριμένα, η Πόπη Δομάζου είπε: «Δημιουργήσαμε την πρώτη ακαδημία ποδοσφαίρου στην Ελλάδα. Κάτι που δεν είναι εύκολο. Τα παιδιά από 5 έως 14 ετών προπονούνται εντελώς δωρεάν. Αυτό σημαίνει δίνουν και φέρνουν τροφές για τα αδέσποτα μία φορά το μήνα.»


Πηγή ➤

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου